Mannen denken voortdurend aan seks.

Zo wordt het vaak gezegd en als je eerlijk bent, moet je toegeven dat er meer waarheid in zit dan je wellicht wilt erkennen. Maar het komt ergens vandaan en het dient ergens toe. Seks is anders voor jou dan voor je vrouw, om de simpele reden dat je anders gemaakt bent. Mark Gungor legt dat op een mooie manier uit: Mannelijk brein bestaat uit allemaal aparte boxen en de centrale is de seksbox. Het is de grootste en er is toegang vanuit elke andere box. Deze box is onderverdeeld meerdere kleine boxjes. Er zijn drie onafhankelijke krachten (boxen) die jouw libido aanvuren: Voortplanting, seksuele spanning en hunkering naar intimiteit.

Voortplanting.

God schiep de eerste mens Adam om te overleven. Hij schiep hem met een drive die aanstuurt op seksuele activiteit. Adam had alle dieren een naam gegeven. Hij zag dat ze in paren waren en miste zijn wederhelft.

God zei, ‘Het is niet goed dat de mens alleen is.’ Hij liet Adam slapen en bouwde van zijn rib een vrouw, Eva. Toen Adam wakker werd stond er een perfecte hulp voor hem, met zulke geweldige looks dat hij spontaan begon te zingen; ‘Eindelijk een gelijk aan mij, mijn eigen gebeente, mijn eigen vlees, een die zal heten: vrouw, uit man gebouwd.’ Gen 2:23

seksuele spanning, hoe ga je er mee om

Seksuele spanning.

Het was vanaf het begin zo bedoeld, dat de man ogen kreeg om zijn vrouw te bewonderen gedurende hun leven samen. De intensiteit waarmee je naar haar kijkt zorgt er voor dat ze gedurende je hele leven aantrekkelijk voor je blijft. Normaal gesproken…Helaas is het in onze samenleving misbruikt en daardoor bezoedeld of verloren gegaan.

De schoonheidsindustrie legt druk op vrouwen om er altijd geweldig uit te blijven zien. Door plaatjes van (gefotoshopte) perfecte vrouwen bestaat de mogelijkheid dat jij als man je waardering voor de natuurlijke schoonheid van je eigen vrouw kwijtraakt.

Je ‘seksuele ogen’ zijn bedoeld om gefascineerd te blijven door je eigen vrouw, terwijl zij door alle fases van het leven gaat. Maar van alle kanten word je belaagd door de moderne media. De vrouw als lustobject.

Hunkeren naar intimiteit.

Daarom moet elke man, die zich een leven lang wil wijden aan dezelfde vrouw, zijn ogen onder controle zien te houden om op haar gericht te kunnen blijven. De Bruid en Bruidegom in Hooglied bedreven de liefde in hun bed en in de tuin. Ze genoten van elkaar, overdag en ‘s nachts. Ze overladen elkaar met complimenten en kussen over het hele lijf. Ze zochten elkaars nabijheid om te praten en te vrijen. Hier krijgt de ingebakken hunkering naar intimiteit volledige vervulling. Laat je niet afleiden door allerlei niet ter zake doende plaatjes, ga voor ‘The real thing’.

Mannen en avontuur.

Stel je de volgende scene even voor: Abraham een plichtsgetrouw man met een grote familie en dus veel verantwoordelijkheden, komt thuis en zegt tegen Sara, ‘Pak de hele handel maar op, we gaan verhuizen.’

Ze zal waarschijnlijk niet heel enthousiast gereageerd hebben, zeker niet toen op haar vraag ‘Waarheen?’, het antwoord kwam, ‘Waarheen God ons wijst.’ Los van het feit dat het Abraham was, die de ontmoeting had met God en direct de opdracht kreeg om zijn land te verlaten, zal hij als man met de natuurlijke behoefte tot avontuur dit ook beter hebben zien zitten dan Sara.

avontuur

Ingeschapen behoefte.

Dus vrouw: Zo is elke man gemaakt. Ook de jouwe heeft behoefte aan avontuur. Uiteraard kun je dat op verschillende manieren vormgeven: Een fysieke activiteit, een intellectueel, muzikaal of ander gezamenlijk project.

Het geldt zeker voor jullie seksleven, vraag het hem maar. Hij wil een progressieve relatie met je. Als er geen variatie meer is, wordt het plicht in plaats van plezier.

We kunnen ons voorstellen dat je nu een beetje moet zuchten, want als je langer bij elkaar bent, valt het niet mee om origineel te blijven. En misschien ben jij bovendien helemaal niet zo avontuurlijk ingesteld. Zoek naar creatieve mogelijkheden, je dank zal zijn dat je man elke keer weer verliefd raakt.

Verwachtingsschema.

Seksuele spanning heeft ook met stress te maken. Nadat ejaculatie heeft plaats gevonden begint het lichaam de zaadvoorraad weer op te bouwen. Het lichaam volgt zogezegd een verwachtingsschema. Als je een paar keer per week de liefde bedrijft, dan past je productie zich daarop aan. Het rekent op dat aantal ejaculaties. Maar geen enkel koppel houdt zich strak aan een schema en ziedaar: Seksuele spanning.

Zijn lichaam zorgt voor voldoende voorraad ook al weet zijn hoofd inmiddels dat het niet nodig is. Bij de meeste mannen begint hier de wrevel op te bouwen. Als hij geen mogelijkheid heeft om volgens ‘het lichamelijke schema’ te ejaculeren ervaart hij een aantal lichamelijke en daarna emotionele reacties. Dat gevoel in zijn lendenen wordt een kwelling. Hoe meer hij de mooie rondingen van zijn vrouw ziet, hoe lastiger het wordt. Naarmate de tijd verstrijkt raakt hij geïrriteerd en onredelijk. Hij verliest de mooie dingen van het leven uit het oog. Muziek is niet mooi meer, zonsondergangen worden vervelend en gesprekken worden pijnlijk.

Kom op zeg, je bent toch geen mietje?

Al die tijd zegt hij tegen zichzelf dat hij sterker moet zijn, dat hij zich niet moet laten regeren door zijn hormonen en dat het heus geen kwaad kan om te wachten. Maar hoe hij ook redeneert, het verlangen en de spanning in zijn lijf gaan niet weg. Het wordt nog veel moeilijker als hij onder grote druk staat. Een orgasme is zo intens, dat het zijn favoriete manier van stoom afblazen is.

Naast  klaarkomen zorgt het er ook voor dat hij mentaal in zijn seksuele box terecht komt, zijn favoriete box. Als hij zich daarin bevindt vallen alle zorgen van hem af. Daar komt nog bij dat seks vaak wordt gevolgd door slaap, geen wonder dus dat dit hem er weer bovenop helpt.

De uit knop van seksuele spanning.

De meeste mannen zouden maar wat graag controle hebben over hun seksdrive. Maar elke keer bouwt de seksuele spanning vanzelf weer op en het houdt hem meer bezig dan hij zou willen. Hij heeft geen idee hoe hij dit aan zijn vrouw moet uitleggen. Hij wil niet dat ze denkt dat hij te weinig controle over zichzelf heeft, of erger nog, een pervers brein heeft.

Ook wil hij haar niet onder druk zetten, hij weet inmiddels maar al te goed dat het averechts werkt. En toch… en toch verlangt iedere man ernaar dat zijn vrouw begrijpt hoe belangrijk deze box voor hem is.

Als zij dat aanvoelt en er met liefde mee omgaat, groeit zijn liefde voor haar. Als ze er kritisch op is en er gevoelloos mee omgaat, zal hij naar binnen keren en zijn strijd alleen voeren.

Intimiteit als noodzakelijkheid.

Het derde gedeelte van de seksbox vinden vrouwen het meest aantrekkelijk. Een man houdt niet alleen vanwege de lichamelijke genoegens van seks, maar ook omdat hij zich verbonden wil voelen met zijn betere helft. Dit is precies waarom porno en masturbatie zo te kort schieten.

Je wilt je vrouw kennen en door haar gekend worden. Je wilt net zo graag een veilige plek als zij. Het verschil is alleen, dat jij daar een box voor hebt die je af en toe ‘mentaal bezoekt’, terwijl je vrouw het door haar hele leven heen weeft. Als jij in het intimiteitsdeel van je seksbox zit ben je attent, geef je van harte aandacht aan je vrouw, probeert haar gevoelens te begrijpen en je bent een geduldige luisteraar. Het enige jammere voor je vrouw is dat jij er meestal niet zoveel tijd doorbrengt als zij graag zou willen.

De sleutel.

De sleutel ligt in de wederkerigheid. Net als in het hele (huwelijks)leven bestaat de frictie bij de gratie van onwil. Met andere woorden: Als je beiden met frisse moed elkaars kant op beweegt, zal er ruimte komen.

Jullie houden beiden de sleutel in handen voor elkaars geluk.

2 antwoorden
  • Liefdeskruiden
   Liefdeskruiden zegt:

   Hallo Dick, er zijn vrouwen die een hoger libido hebben dan hun man. Er zijn altijd verschillen, dat maakt het zo boeiend. Niet iedere vrouw is romantisch en niet elke man enorm doelgericht. Een vrouw die seksueel intelligent is heeft heel veel voordelen, lees onze blogs daarover maar eens door.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *