Dit is een bevlogen brief, een hartenkreet aan alle verloofde, pas en langer getrouwde vrouwen.

Ik begin met een belofte: Als je enkele simpele principes en voor de hand liggende waarheden over mannen accepteert, zul je zien dat in negen van de tien gevallen de passie in je huwelijk nooit zal doven of terug komt. Dat komt omdat je dan een seksueel intelligente vrouw geworden bent.

Christenen moeten praten over seksualiteit. Hopelijk ben je dat met me eens, want sommige uitspraken die ik ga doen vind je misschien aanstootgevend. Ik wil niet grof zijn, maar er zijn dingen die gewoon gezegd moeten worden.

Hoe wordt je als vrouw seksueel intelligent

Als seks zo belangrijk is voor een gepassioneerd huwelijk, hoe zit het dan met die passie bij christenen voor het huwelijk?

Veel jonge christenen stellen deze vraag, omdat ze worstelen met de passie zonder seks zolang ze niet getrouwd zijn.

Passie wordt bij een man al voor zijn huwelijk gevoed door zijn seksualiteit. Ik wil niet zeggen dat een man alleen voor de seks met zijn vrouw trouwt. Hopelijk trouwt hij haar om meer dan dat. Bijvoorbeeld om wat ze gemeen hebben, of omdat ze juist zo aanvullend zijn, of omdat hij haar helemaal ziet zitten als de moeder voor zijn kinderen.

Maar vergis je niet, zijn passie wordt aangewakkerd door zijn seksuele gevoelens, zowel vóór als tijdens het huwelijk.

Ook in die periode zou je er samen over moeten praten en je kunnen verdiepen in typische man/vrouw verschillen als het op seksualiteit aankomt.

De drie archetypes.

Grofweg zijn vrouwen te verdelen in drie types, al is dat uiteraard een beetje kort door de bocht. Maar wellicht herken jezelf in een van de drie.

Het eerste type vrouw, is de religieuze vrouw.

Ze ziet seksualiteit als een noodzakelijke, biologische functie van het huwelijk en vooral ook voor voortplanting. Ze zal haar ‘plicht’ doen en haar man geven wat hij nodig heeft, want dat, zo leest ze in de Bijbel en heeft ze gehoord van haar moeder, is wat God van haar verlangt, niet meer en niet minder.

Een wat denigrerend bijvoeglijk naamwoord voor dit type is ‘preuts’.

Het tweede type staat er heel anders in. Laten we haar voor het gemak de feministe noemen.

Ze gelooft dat de manier waarop een vrouw liefde geeft en ontvangt, via een emotionele en verbale verbinding een superieure vorm van liefde is.

Inwendig of zelfs openlijk vindt ze mannen een beetje erg lichamelijk ingesteld en soms zelfs platvloers en ordinair. Ze kijkt neer op de behoefte van haar man aan seksuele variatie. Kan niet begrijpen dat hij seks wil hebben zodra hij de deur binnenkomt, zonder ook maar één woord te zeggen. Dit is voor haar dè definitie van oppervlakkigheid.

Het derde type vrouw, kan gelovig zijn of niet. Maar ze weet iets over mannen dat veel vrouwen sinds het begin van de schepping hebben geleerd.

Ze begrijpt dat de weg naar het hart van een man via zijn penis gaat.

Dit type vrouw, die seksueel intelligent is, weet ook dat deze waarheid haar macht geeft over mannen. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mannen gemanipuleerd en gecontroleerd op deze manier. Vrouwen hebben keizerrijken tegen elkaar opgezet door de kracht van seks. Deze kracht kan dus, als het er op aankomt, ten goede of ten kwade gebruikt worden.

seksueel intelligente vrouw

EQ

Ik lees soms dat mannen meer ’emotioneel intelligent’ moeten zijn tegenover hun vrouw. Daar zit zeker wat in, maar ik zou zeggen dat vrouwen ook meer ‘seksueel intelligent‘ moeten leren zijn tegenover hun man.

En dan nu een gewaagde stelling:


Het is gemakkelijker om ‘seksueel intelligent’ te zijn, dan ’emotioneel intelligent’.


Seksuele intelligentie vereist een bepaalde houding en bijbehorend gedrag. Het vereist eigenlijk geen gevoelens. Dit is een vreemd concept voor de meeste vrouwen, omdat zij over het algemeen hun ‘emotieluikje’ altijd open hebben staan. God ontwierp vrouwen met een meer emotionele aard, maar het is niet Zijn plan dat zij voortdurend haar gevoel als drijfveer laat fungeren.

God wil dat een vrouw de mooie gave van empathie die hij haar gegeven heeft, kan kanaliseren in de zorg voor haar kinderen, haar man en degenen om haar heen. Dat zij weent met de wenenden en lacht met hen die lachen.

Geen zin.

In sommige gevallen kan het zijn dat de vrouw iets doet omdat het goed is, ondanks haar gevoelens.

Dus: ‘Als ik geen zin heb, doe ik het niet?’

Geen goed plan!

Net zo min als het antwoord dat ouders graag geven, ‘Dan maak je maar zin!’

Dingen doen waar je geen zin in hebt, hoort bij volwassen zijn.

Met name vrouwen zijn daar juist vaak goed in. Zelfs zo goed dat ze zichzelf soms voorbij lopen.

Ze gaan aan het werk als ze er geen zin in hebben.

Ze koken het avondeten voor man en kinderen met of zonder zin.

Ze staan ​​midden in de nacht op, om een ​​huilende baby in slaap te wiegen, waar ze zeker geen zin in hebben.

Vrouwen zijn in staat om dingen te doen zonder zin, gewoon omdat dat het juiste is om te doen. Dat is een interessant gegeven.

seksueel intelligente vrouw worden

Hoe kijk jij naar je man en hoe kijkt hij naar jou?

Denk je wel eens dat hij wel heel vaak en graag seks wil? En vind je dat eigenlijk oppervlakkig?

Wis die gedachten rigoureus door er zo snel mogelijk met hem over te gaan praten. Zijn seksualiteit is net zo goed een geschenk van God als het jouwe en dat zou je als zodanig moeten waarderen.

Herken het gemak waarmee je man visueel opgewonden raakt. Mannen zijn visueel ingestelde wezens, zo is het ontwerp. Dat betekent heus niet dat je je moet gedragen als een vrouw van lichte zeden, maar je kunt je zo aankleden dat je je sexy voelt. (Dat gaat vaak samen bij vrouwen.) Laat je lichaam, dat je man altijd mooi gevonden heeft, beter uitkomen.

Wat betekent het dan als je een ‘seksueel intelligente vrouw’ wilt zijn/worden tegenover je man?

Als ik zeg dat de weg naar het hart van een man via zijn penis loopt, bedoel ik natuurlijk niet dat je, zin of geen zin, ieder vrij moment je handen om zijn lid moet leggen. De hersenen zijn tenslotte de belangrijkste geslachtsorganen.

Maar het gezegde, ‘De liefde van de man gaat door de maag’, kan wat mij betreft op de helling.

Hoe kun je van type een of type twee gaandeweg type drie worden en die macht dan ook nog op een goede manier bij je eigen man gebruiken?

Hieronder een lijstje met tips en ideeën, die je op zijn minst aan het denken zullen zetten.

Wens lijst.

Zoals beloofd een lijst met wat je zou kunnen/willen/moeten/doen/denken/weten, met betrekking tot de seksualiteit van je man. Om een seksueel intelligente vrouw te worden/zijn.

De seksueel intelligente vrouw blog

De praktijk.

Eerst wat praktische tips om aan zijn behoefte tegemoet te komen:

– Draag shirts die een beetje decolleté laten zien. Niet iets waar je borsten volledig uithangen, gewoon niet altijd hooggesloten.

– Zakkerige kleding is een turn off. Je hoeft geen hotpants te dragen, maar trek iets aan dat je sterke kanten benadrukt. Uiteraard passend bij je leeftijd.

– Laat een been zien. Misschien weet je niet precies waar je grens ligt, maar manlief ziet graag wat van je (blote)been. Draag jurken en korte broeken die je benen laten zien. Mooie kousen? Altijd goed! Jarretels? Nog beter!

– Als de schuur verf nodig heeft, schilder haar dan. Dit is een oude uitdrukking, die je soms nog wel eens hoort. Niet alle vrouwen worden mooier van make-up, maar de meesten wel. Als make-up je fraaie kanten accentueert, gebruik het!

Praktische theorie.

Luister naar de mening van je man over je uiterlijk. Vraag hem ernaar als hij niet het fatsoen heeft om het uit zichzelf te zeggen. Hier kun je hem in opvoeden.

– Misschien vindt hij je haar leuker als het korter of juist langer is, of een andere kleur heeft.

– Zeer waarschijnlijk ziet hij je graag in een bepaalde jurk, broek of blouse. Draag ze vaak om hem te plezieren.

– Als hij je vraagt om iets te doen en het voelt niet als vreselijk fout en tegen je normen ingaand, overweeg het dan. Leer los te komen van je comfortzone.

– Lingerie. Een van de leukste manieren om je man te plezieren is met lingerie.

Als hij de slaapkamer binnenkomt en hij ziet je daar liggen in een sexy setje, zal hij smelten.

Voor de meeste mannen is dit een enorm cadeau!

Mannen zijn visueel, ook de jouwe

Andere verrassingen.

Naakt is ook altijd goed. Zorg ervoor dat je man het ziet als je je om of uitkleedt.

Ik herinner me het verhaal van de vrouw van een jonge dominee die haar man vroeg wat ze kon doen om hem te helpen een meer spirituele man te worden. Hij zei: ‘Het zou me enorm verrassen, als je me af en toe naakt bij de voordeur op zou wachten’.

Wat hij tussen de regels door zei is, ‘Als jij mij visueel opwindt met je prachtige naakte lichaam, zal ik minder vatbaar zijn voor verleidingen en dat zal me helpen een meer spirituele man te worden.’

Vrouwen moeten deze vitale waarheid leren begrijpen!

Aangeboren.

Word niet boos op je man als hij kijkt naar een mooie vrouw die voorbij loopt. Het is normaal en niet kwetsend bedoeld. Als hij niet openlijk flirt of obscene taal uitslaat is er echt weinig aan de hand. Je kunt het je misschien niet voorstellen. (‘Hij hoort alléén oog te hebben voor mij,’ hoor ik je denken, ‘Ik loop notabene naast hem!’)

God heeft mannen en vrouwen totaal verschillend geschapen.

Bij mannen zit de bewondering voor mooie vrouwen er van nature in. Bedenk je; dat hij naar andere vrouwen kijkt niet betekent dat hij jou niet mooi vindt, zo zit hij gewoon in elkaar. (Steun en kreun.)

Initieer eens een keer seks. Ik weet dat het een feit is dat de meeste vrouwen graag verleid willen worden, dat zit in jullie. En meestal zal je man de aanzet geven. Maar als jij nooit seks initieert, moet je dat veranderen. Hij heeft echt een seksueel intelligente vrouw nodig.

Mannen kijken naar vrouwen

Tegoedbon.

Een seks tegoedbon is een goed idee, als je je man moet afweren. Misschien ben je uitgeput of is je menstruatie begonnen. Hoewel hij in deze tijden geduld en begrip moet tonen, moet je ook je seksuele ‘tegoedbon’ uitbetalen. Dat betekent dat het nu jouw verantwoordelijkheid is om hem te laten weten, ‘that he might get lucky.’

Orale seks.

Ja, het is echt waar: Er zijn maar weinig dingen die er voor zorgen dat een man zich meer geliefd voelt door zijn vrouw. Vraag het hem maar.

Pak hem als hij het niet verwacht, in tegenstelling tot jou vindt hij dit geweldig!

Spannend voorspel tijdens een date, of als je naar huis rijdt.

Wie de benen spreidt…

Veel vrouwen denken dat dit soort dingen niet netjes zijn. Maar lieve vrouw: In je huwelijk hoeft het niet zo netjes, zeker niet voor je man. Er zijn maar weinig dingen sexyer voor een man dan wanneer zijn vrouw haar rok omhoog trekt om te onthullen dat ze geen ondergoed draagt en ze haar man uitnodigt in zijn favoriete tuin om te genieten van zijn favoriete fruit.

Dan komt mijn liefste naar zijn tuin

om van die heerlijke vruchten te eten.

Hooglied 4:16

Zoals vorige keer al genoemd is je man gek op variatie. Veel stellen komen na jaren uit op favo standjes. Probeer eens wat anders, probeer eens een andere plek dan je bed.


Wil jij een seksueel intelligente vrouw voor je man zijn?


Vrouwen geven niet om seks?

Er zullen vrouwen zijn die dit lezen en denken, ‘Maar ik hou helemaal niet zo van seks.’

Niet perse waar. De meeste vrouwen willen. Misschien niet zo vaak of op dezelfde manier, maar ze willen. In sommige gevallen willen vrouwen zelfs vaker dan hun mannen.

(H)erken wanneer seks uitblijft. Als je man al een tijdje geen seks geïnitieerd heeft, of als jij steeds moet beginnen, is er iets mis. Praat er over.

Voor de overgrote meerderheid van vrouwen komt passie voort uit emotioneel en verbaal verbonden zijn en daarna van tedere aanraking.

Voor mannen wordt passie gevoed door seks en van daaruit komt dan de emotionele verbinding.

Je hebt vast de uitdrukking weleens gehoord: De vrouw vrijt met de man die met haar praat en de man praat met vrouw met wie hij vrijt.

ontevreden man

Conclusie.

Dus als vrouw heb je de keuze.

Misschien dat je je als pasgetrouwde vrouw afvraagt hoe je de passie, die je momenteel ervaart, kunt behouden. Ik durf je te garanderen dat de liefdesvlam nooit zal doven als je deze blog ter harte neemt.

Wijs de meeste tips die ik net gaf direct af en vroeg of laat zal de passie in je huwelijk minder worden.

Als je denkt dat dit gedrag een christelijke prostituee van je zal maken dan heb je helemaal gemist waar het om gaat.

Natuurlijk, als je met een christen getrouwd bent, kan hij je trouw blijven (zoals hij zou moeten doen), maar wees niet verbaasd als de romantische dingen die hij vroeger met je deed, steeds minder worden en verdwijnen.

Wees niet verbaasd als hij meer betrokken raakt bij zijn hobby’s en zijn werk en niet zoveel tijd meer met je wil doorbrengen als hij ooit deed. Bereid je voor op weinig tot geen emotionele gehechtheid van zijn kant aan jou.

Wees niet bang als je gevoelens niet altijd overeenkomen met je seksuele handelingen.

Wat je je gegarandeerd gaat realiseren is dit: Zodra je uit je seksuele comfortzone stapt en deze dingen met je man gaat doen, zul je het leuk gaan vinden. Je zult genieten van zijn passie voor jou. Je zult dagelijks de vruchten plukken van het veranderen van zijn houding en gedrag. En dat omdat je een seksueel intelligente vrouw bent geworden.

Vrouwen…de keuze is aan jullie.

the best

5 antwoorden
 1. Anne Stekhoven
  Anne Stekhoven zegt:

  Ik moet lachen vanwege bepaalde herkenning. Mijn lief heeft laatst een paar broeken voor me gekocht. Laat ik het er maar op houden dat ze een stuk beter passen dan mijn oude exemplaren ;-) Misschien wel een leuke tip voor mannen: zorg dat je de kledingmaat van je vrouw kent en verras haar eens met iets dat haar goed staat en dat je ook zelf kan waarderen.

  Beantwoorden
 2. Karel
  Karel zegt:

  Staat wel tussen de regels door maar niet zo expliciet : vraag je man wat hij wil!
  Sommige mannen zijn veel romantischer, net zoals sommige vrouwen met momenten minder voorspel willen, evenals variaties tussen rustige seks en meer passionele, intensere seks.
  Het is prima om je wat in te lezen op algemene neigingen van de seksen, maar ook tussen mannen zijn grote verschillen. En met de tijd kunnen wensen van je partner en jou ook veranderen, dat is ook iets om altijd rekening mee te houden.
  Mannen houden ook vaak van spontane seks op een onverwacht moment of tijd. Of brutale seks : ineens zijn broek naar beneden trekken of hem zonder voorspel bij het kruis stimuleren.
  Ook erg intelligent : wees tevreden met je eigen lichaam en straal dat uit. En vaak vinden een partner het prikkelend om te zien dat je van je eigen lichaam geniet, zowel indirect door zelfverzekerheid als direct met zelfstimulatie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *