Het belang.

We hadden ons al een tijdje voorgenomen om over het belang van enthousiasme te schrijven. Omdat enthousiasme een drijvende kracht is als het op seks aankomt. Klinkt misschien wat overdreven, zeker als je van nature niet zo bent, maar laat ons proberen je te overtuigen. Allereerst: Wat is enthousiasme? Wikipedia omschrijft het als volgt: Enthousiasme is een gemoedstoestand waarbij men zich levendig en uitgelaten gedraagt en een grote geestdrift en motivatie voor iets of iemand vertoont.

Dit zijn prachtige omschrijvingen van hoe je je zou moeten voelen als je vrijt met je geliefde. Misschien niet de hele tijd, maar toch zeker zeer regelmatig.

enthousiasme

Wat gebeurt er met je.

Dus wat is het logische gevolg als je iets doet wat jou happy maakt?  Het wordt een van je favoriete hobby’s. Je denkt eraan, je wilt het, je plant het. En je interesse zal toenemen. Je bent actief, gemotiveerd en dynamisch. Een dynamische relatie is een relatie waar veel gebeurt, die continue aan verandering onderhevig is. Denk ook nog eens na over de term geestdrift… Geestdrift.

Hoe ziet enthousiasme er uit?

Het is niet alleen belangrijk als je seks hebt. Het heeft met veel meer dingen te maken. Met ‘Ja zeggen’ bijvoorbeeld. ‘Ja’ zou eigenlijk je standaard antwoord moeten op de vraag of je seks wilt. Er kan een enkele reden zijn waarom je nee zegt, maar als je enthousiast bent zou je 9 van 10 keer ja zeggen. Net als bij je andere hobby’s, daar maak je tijd voor, met liefde.

Communicatie.

Enthousiaste geliefden vertellen elkaar wat ze fijn vinden, wat ze graag willen en wat ze nodig hebben. ‘Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over’, zegt een oud spreekwoord. Wacht niet tot het uit je getrokken wordt, vertel je gedachten en ideeën aan je geliefde. Luister met interesse naar de wensen van de ander. Wees zo specifiek en expliciet als nodig is. Zoals we al vaker gezegd hebben kun je hier beter niet mee te wachten totdat jullie seks hebben, dit soort gesprekken kan op een ander moment plaatsvinden. Maak er tijd voor; aangenaam bijverschijnsel: Van praten over seks krijg je zin :)

Verbetering door enthousiasme.

Enthousiasme betekent dat je graag de beste seks wilt met je geliefde. Daarom is de hierboven genoemde communicatie zo belangrijk. Dat is de manier om verbeteringen door te kunnen voeren. Je geliefde heeft verteld wat hij/zij wil, dus maak er werk van. En niet alleen deze ene keer; verweef het in je liefdesspel.

Zorg dat jij een expert bent en blijft als het gaat om het vrijen met jouw geliefde. Voor je hobby test je toch ook nieuwe ideeën, je leest er over en experimenteert er mee. Hetzelfde geldt voor seks.

Ontvankelijkheid.

Enthousiasme tijdens seks heeft vooral ook te maken met ontvankelijkheid. Als jullie vrijen, zorg dan dat je je hoofd erbij hebt. Geniet van het moment, laat al het andere los. Kijk elkaar in de ogen. Vertel je wat je zintuigen je zeggen. Ontvankelijk zijn betekent dat je durft te genieten. En omgekeerd: Het liefdesspel is bij uitstek geven en nemen. Laat zien wat het met je doet. Niet passief op je rug liggen wachten tot het over is. Als je wilt dat het liefdesspel verbetert, geef dan aanwijzingen. Zeker als je steeds bijna klaarkomt of dat graag zou willen. Niets gaat vanzelf.

Experimenteren.

Experimenteer; sta open voor nieuwe ideeën en raak niet gefrustreerd als iets niet (direct) werkt. Ieder koppel heeft  een aantal posities die gegarandeerd voor allebei plezierig zijn. Dat is mooi, je hoeft niet iedere keer iets nieuws te proberen, favorieten zijn natuurlijk goed. Ze heten tenslotte niet voor niets zo. Maar als je geliefde iets nieuws voorstelt zeg dan eens ja. Grote kans dat je sceptisch bent. Geen diepe zucht, niet met de ogen rollen, maar enthousiast ‘ja’ zeggen. Dus niet: Nou vooruit dan maar, als jij dat wilt. Dat is geen enthousiasme, dat is berusting. Beschouw het als een cadeau. Dit is iets dat je geliefde speciaal voor jullie bedacht heeft. Wat is het ergste dat je kan gebeuren? Misschien werkt het niet, maar verwerp het niet meteen.

Plezier door enthousiasme.

Praat er na afloop over. Als het niet zo goed uitpakte, lach er om. Bedenk: Als je het nieuwe idee alsnog torpedeert, sluit je daarmee een deur voor de wensen van je geliefde. En hier gaat de metafoor van de hobby mank lopen: Alle andere hobby’s kunnen met anderen, vrijen alleen met jou.

Waarom zou je somber kijken? Seks is serieus, maar dan wel serieus leuk. Zie het als je privé kermis, probeer alle attracties…Proef, lach, worstel, knuffel, kietel en speel. Enthousiasme heeft alles te maken met creativiteit .

Orgasme.

Oké, seks gaat zeker niet alleen om een orgasme, maar laten we wel wezen; orgasmes zijn héérlijk. Dat wil heus niet zeggen dat jullie allebei elke keer klaar moeten komen, maar een regelmatig orgasme is wel fijn. Dat geldt voor man en vrouw. Ook hierin kun je enthousiast zijn. Verlangen naar een orgasme van en voor je geliefde. Met name mannen kunnen hinderlijk doelgericht zijn.

Mannen: Luister enthousiast naar je vrouw.

Vrouwen: Mannen zijn slechte gedachtelezers, dus vertel enthousiast wat je graag zou willen.

Tenslotte.

Een kleine waarschuwing: Het kan min of meer buiten je karakter en dagelijks handelen liggen om enthousiast te doen. Veinzen is bij seks nooit zo’n goed idee. Wel zouden we zeggen: Oefen het eens. Ook zeer gematigde types varen wel bij een uitspatting eens in de zoveel tijd. Iedereen weet dat enthousiasme met vreugde begroet wordt, dus zou je het je geliefde niet willen onthouden toch?

Enthousiasme is een gemoedstoestand waarbij men zich levendig en uitgelaten gedraagt en een grote geestdrift en motivatie voor iets of iemand vertoont.

Ga ervoor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *