Speelsheid klinkt misschien in de oren als de eigenschap van een pin-up girl of escortdame, of in elk geval als het karakter van je favo labrador. Dat kan ik me levendig voorstellen, maar er is niet goed een ander woord voor te bedenken. Fantasievol misschien, maar dat klinkt eigenlijk al te hoogdravend. Afwisselend, avontuurlijk, flexibel: Allemaal vlaggen die de lading van deze blog over seksuele speelsheid gedeeltelijk dekken. Laten we het voor nu even op speels houden, en denk die andere dingen erbij.

seksuele speelsheid

Zou je willen dat de liefdesrelatie met je echtgenoot seksueel speelser was en weet je niet hoe je het (weer) leuk en opwindend kunt maken?

Nou, goed nieuws. Seksuele speelsheid kun je je makkelijk eigen maken. Het is bijvoorbeeld veel minder ingewikkeld dan ‘Standje kruiwagen’, om maar eens wat te noemen. Als die ongeoefend uitvoert heb je daarna de hulp van een fysiotherapeut nodig.

Seksuele speelsheid: Een breed scala aan mogelijkheden en we kunnen het allemaal!

Hier zijn 3 algemene regels:

flirt Plaag niet tenzij je van plan bent om door te gaan.

Je kent ze wel; De enorme flirts. Wij noemen dat altijd een ‘Brammetje’.

Voortdurend bezig het andere geslacht het hoofd op hol te brengen. Maar als de ander toehapt verliest een ‘Brammetje als snel de interesse. Het is een bedenkelijk spel, waar je goed mee/voor op moet passen.

Seksueel plagen, ook wel teasen genoemd in onze verengelste samenleving, is op zich binnen een huwelijk een goed idee, maar dan moet er wel binnen afzienbare tijd gevolg aan gegeven worden.

Een belofte doen of laten doorschemeren en daar vervolgens nooit meer op terug komen is geen goed idee. Zeker niet als een van beide partners niet makkelijk (over seks) praat.

Om dus seksuele speelsheid echt een positieve invloed te laten hebben op jullie liefdesleven, moet het wel ergens toe leiden. Daar hoort naaktheid bij en seksueel genot en lakens die verkreukeld zijn bij. Mogelijk zelfs een kind wat vraagt: ‘Wat deden jullie daar in de slaapkamer? Mam, waarom heb je je shirt achterstevoren aan?’

Moet seksuele speelsheid meteen uitgevoerd worden? Niet perse.

Maar je kunt geen seksuele toespelingen maken en dan denken dat het niet nodig is om dat binnen een redelijke tijd te gaan doen. Misschien later op de avond? Misschien de volgende nacht? De komende week op vakantie? Hoe dan ook; een plan dat tot uitvoer komt.

Vooral mannen vinden het frustrerend als ze door hun geliefde seksueel opgewonden worden zonder vervolg. Vraag 100 mannen of ze dat leuk vinden en ze zullen waarschijnlijk alle 100 ‘nee’ antwoorden. Vraag je eigen man maar.

Aan de andere kant, als je hem seksueel speels plaagt en je dit allebei als het beste voorspel beschouwt, plaag dan zoveel je wilt, het zorgt voor grote vreugde!

Er is niets beter dan het uiten van een oprecht verlangen naar je geliefde.

Plaag er lustig op los, maar wees serieus in de uitvoering.

Vertel wat seksueel speels voor jou inhoudt.

Als je (volgens jou) nog nooit seksueel speels bent geweest, dan is het een goed idee om uit te spreken wat je zou willen.

Je kunt natuurlijk  zeggen dat je graag meer seksueel plezier zou willen maken, speelser omgaan met elkaar op dat vlak. Maar dat is te vaag, zeker als het voor je geliefde totaal nieuw is. Het is wel de bedoeling dat je het zo duidelijk mogelijk onder woorden brengt, voordat je het uitvoert. Om teleurstelling en te hoge verwachting te voorkomen is het best handig als je expliciet durft te zijn. Zorg er voor dat je authentiek blijft. Doe geen dingen die je niet wilt, alleen maar omdat je denkt dat het moet. Doe ze met je hele hart, desnoods omdat hij het wil, maar niet tegen je natuur/karakter/stemming in.

Speelse seksualiteit

Moet het dan precies zo gaan als jij voorstelt?

Natuurlijk niet. Seksuele speelsheid is niet aan regels gebonden. Als de ander iets voorstelt, dat jou absoluut niet speels lijkt, spreek het uit. Maar als je een weg wilt vinden naar wat je allebei leuk vindt, moet je niet te snel beledigd te zijn en hier en daar eens iets uitproberen.

Stel: Je staat het glazuur over je net gebakken chocoladetaart te smeren. Je man komt achter je staan en fluistert in je oor, ‘Daar zou ik je heel graag mee insmeren.’ Reageer dan niet gelijk geschokt. Je zou ook kunnen zeggen,  ‘Maar dan alleen met slagroom schat.’

De meesten van jullie kennen wel de seksuele speelsheid in de vorm van de ‘inside-joke’ die alleen voor jullie betekenis heeft. Dat is een goed uitgangspunt. Het is makkelijk uit te bouwen. Spreek code woorden af, zeker als je sexy berichtjes naar elkaar stuurt.

Je man stuurt een berichtje in de trant van: ‘Weet je waar ik nou echt zin in heb?’

En jij antwoordt, ‘Ik denk in een paar rijpe meloenen.’

Als je er vervolgens achter komt dat je het per ongeluk aan je buurvrouw hebt verzonden, kom je er beter mee weg dan wanneer je tekst is: ‘Lief, ik zal je vanavond mijn meloenen laten zien.’

Dan wordt de volgende buurt barbecue toch ietwat ongemakkelijk…

Ga gewoon proberen speels te zijn en je zult je weg vinden. Kom er achter wat je seksueel opwindend vindt en wat niet. Zoals in alle gevallen gaat het makkelijker als je feedback geeft en ontvangt.

handen

Exclusieve seksuele speelsheid.

Vooral voor vrouwen is dit een dingetje. En voor de Brammetjes onder ons een regelrechte uitdaging.

Seksueel getinte opmerkingen, hoe goed ook bedoeld, hebben altijd effect, ook al komt er geen reactie.

Hou de exclusiviteit van jullie intimiteit in de gaten.

Als je in de buurt bent van andere mensen of op een openbare plek, moet je je grenzen kennen. Het mag je geliefde nooit in verlegenheid brengen.

Als je seksuele speelsheid zo duidelijk is, dat anderen ‘meegenieten’ neem je het gewenste resultaat weg en werkt het juist averechts.

Zelfs als jullie je niet snel schamen, dan nog moet je (verbale) toespelingen geheimzinnig houden.

Juist om die reden vertel ik hier niet op welke speelsheden mijn man mij in loop der jaren allemaal heeft getrakteerd.

En dat is dan best wel weer jammer, want het zou voor velen een inspiratiebron kunnen zijn.


Hoe staat het met jullie seksuele speelsheid? 

Is je man/vrouw nog altijd bezig om creatief met de liefde om te gaan?


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *