Wat kun je doen als je met je partner iets nieuws proberen wilt?

Dat is een vraag die regelmatig gehoord wordt. Ik wil zo graag iets nieuws proberen in bed, hoe krijg ik hem/haar zover? Bijvoorbeeld;  Een man wil graag dat zijn vrouw hem oraal bevredigt en zijn zaad doorslikt. Maar hij wil niet eisend over komen. Liever helpt hij haar zodat ze overtuigd is van zijn goede bedoelingen. Het hoeft niet om doorslikken te gaan. Het kan gaan over het licht aan laten. Of aan de haren trekken, bondage, seksspeeltjes of wat dan ook. Hoe doe je dat?

iets nieuws proberen in bed

Afhankelijk van de activiteit.

Bedenk eerst of het iets is wat je huwelijk zal schaden of helpen. Er zijn dingen waarvan je van tevoren weet dat het schadelijk is voor je huwelijk. Dingen als, trio’s, swingen, samen porno kijken, je partner bedriegen en nog veel meer. Kijk of het iets is waardoor je aandacht van je partner wordt afgeleid. Is het iets wat jullie samenbind of juist uit elkaar duwt. Het is mogelijk dat iets wat niet ‘verkeerd’ is toch schade aanricht. Als je partner bijvoorbeeld met seksueel misbruik te maken heeft gehad in het verleden, kan bondage een hoop schade aanrichten. Ik zeg niet dat bondage slecht is, maar voor jouw huwelijk wel!

Het kan ook zo zijn dat een aantal dingen die je nu doet al slecht voor je huwelijk zijn. Binnen de christelijke opvoeding die ik heb gehad werd mij verteld dat als je masturbeerde je later geen kinderen meer kon krijgen. Je opvoeding is dus ook bepalend voor wat je doet en geloofd. Sommige mensen menen dat je door orale seks naar de hel gaat. Als jouw partner dit soort denkbeelden heeft begin dan onderaan. Je kunt niet van je partner verlangen dat die iets gaat doen waarvan hij/zij zeker weet dat het verkeerd is. Daarmee beschadig je de relatie. Start met informatie vergaring en zoek samen naar wat de Bijbel er over zegt. Ga op zoek naar wat je in je opvoeding hebt meegekregen en toets of dat de goede denkbeelden zijn. Pas dan is het tijd voor nieuwe suggesties.

Wie heeft er voordeel van iets nieuws proberen?

Het moet zo zijn dat beide partners voordeel hebben van iets nieuws. Zelfs als het niet direct lichamelijk plezier geeft aan beiden. Je kunt iets nieuws proberen met je partner en er van genieten als je ziet hoeveel plezier je partner er van heeft. Daar hebben jullie dus beiden voordeel van. Als het iets is waar alleen jij voordeel van hebt, dan kun je beter wachten tot het je gevraagd wordt.

Zoals in de vraag die hierboven naar voren kwam, sommige vrouwen hebben geen probleem met het doorslikken van sperma. Maar niet alle vrouwen. Sommige vinden het onderdrukkend en vernederend. Er zijn vrouwen die niet alleen geen plezier beleven aan orale seks maar ook vinden dat het afleid van de hele ervaring. Voor die vrouwen kan het dus zo zijn dat de relatie er een knauw door krijgt. Als dat zo is, kun je het beter laten liggen tot je partner vraagt of er iets is wat je graag gedaan zou willen hebben. Iets waar je over droomt en waarmee je verwend wilt worden. Op dat moment is de hartgesteldheid zo dat het goed mogelijk is dat je partner er in mee wil gaan. Misschien er ook heel veel plezier aan beleeft, ook al is dat onverwacht.

Het kan zo zijn dat het goede moment nooit komt. Maar dat betekent niet dat hun hart niet op je juiste plaats zit. Het betekent alleen dat het niet daar is waar je zoiets nieuws kunt voorstellen.

Hoe kun je ze aanmoedigen om iets nieuws te proberen in bed?

iets nieuws proberen samenVraag eerst of je partner bereid is om het te proberen. Dat is stap één. Vraag niet of je partner het wil doen, vraag eerst of het iets is wat in overweging genomen wordt. Als daar een duidelijk ‘nee’ op komt dan is dat het punt om te stoppen. Als je partner ‘ja’ zegt, praat er dan samen over. Leg uit wat je bedoelt, hoe je het voor je ziet en wat jullie beider rol zou zijn.

Bespreek waarom je hier opgewonden van raakt, wat je denkt er mee te winnen. Geef ruimte om alle vragen die opkomen te bespreken. Als er interesse voor is kun je het samen proberen. Zo niet, dan heeft je partner misschien meer tijd nodig om er over na te denken.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een ‘ik moet er niet aan denken’ later iets wordt wat heel gewoon is. Maar alleen omdat je er geen druk op legt. Laat er tijd over heen gaan om er aan te wennen. Dan kan het best gebeuren dat de mening veranderd. Ga nooit pushen, daarmee bereik je precies het tegenovergestelde. Er is een kans dat je nooit je zin krijgt, garantie krijg je niet. Maar op deze manier geef je meer gelegenheid om er over na te denken in plaats van het meteen te verwerpen.

Napraten

Praat er samen over als je het geprobeerd hebt. Wat was goed, wat zou anders kunnen. Hebben jullie, heb jij er van genoten? Zou je het nog eens willen doen? Wat zou je dan anders willen doen? Als je partner er geen vervolg aan wil geven bedank dan voor het willen proberen. Als je gaat zitten mokken wordt het de volgende keer alleen maar moeilijker.

Liefdevol

Wees dankbaar en liefdevol. Er is geen garantie dat je partner iets nieuws proberen gaat. Je kunt het tenslotte niet dwingen. Maar, op de juiste manier gevraagd verhoogd je kansen.

Een waarschuwing

Er zijn mensen die veel onderdaniger zijn dan anderen. iets nieuws proberenZij willen niet gevraagd worden en geen beslissingen nemen. Meestal zijn dit vrouwen, maar niet altijd. Vaak komt het door de opvoeding. Hun is geleerd dat seks is voor de man en niet om de vrouw plezier te geven. Verwacht geen input van hen. Zeggen dat ze iets nieuws proberen willen is voor hen alsof ze toegeven dat ze graag seks willen. Het kan jaren duren om hier wat aan te veranderen.

Als jouw partner zo is kun je proberen om iets nieuw te doen zonder vooraf te vragen. Als je eerst gaat discussiëren helpt dat je alleen maar achterop. Of ga eerst samen de achtergronden en denkbeelden van je partner proberen te veranderen, maar dat kost jaren. Begin voorzichtig, geen grote veranderingen. Probeer een nieuw standje of iets wat niet intimiderend is. Houdt goed in de gaten of je partner er van geniet. Vaak hebben deze partners de neiging om te doen alsof alles goed is en zullen ze niet zeggen dat ze het niet fijn vonden. Je kunt natuurlijk eerst vragen of iets nieuws proberen eerst besproken moeten worden of gelijk geprobeerd. Dat klinkt al weer anders als zeggen dat ze seks heel fijn vinden. Wellicht krijg je antwoord op je vraag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *