De zogenaamde libido killers kunnen er voor zorgen dat je helemaal geen zin in seks meer hebt. Welke zijn dat? Vandaag geven we behalve de voorspelbare redenen nog een aantal minder voor de hand liggende mogelijke oorzaken. Verrassende redenen waarom je seksdrive kan zijn verdwenen.

De volgende oorzaken die een laag libido kunnen veroorzaken komen je waarschijnlijk wel bekend voor:

 • Medicijnen
 • Stress
 • Depressie
 • Te weinig slaap
 • Te weinig tijd

Maar dat is niet alles.

Wij noemen je negen verrassende libido killers.

libido killers
 1. Je slaapkamer

Waarschijnlijk vrijen jullie het meest in de slaapkamer. Bekijk die slaapkamer nog eens kritisch. Is dit een plek die uitnodigt tot intimiteit? Met de focus op passie, verbinden en uitrusten? Of is het rommeltje, met de was ergens in een hoek, de tv centraal opgehangen. Is het een koude steriele ruimte? Maak het gezellig en romantisch. Zorg voor een gerieflijk bed en schoon beddengoed. Brand eens een kaarsje, of doe es gek: Zet het helemaal vol met brandende kaarsen. Sfeer is super belangrijk voor libido.

 1. Je telefoon

Hoe vaak heb je geprobeerd contact te maken met je geliefde terwijl die opgeslokt werd door de telefoon? Hoe vaak heeft de ander jou daar niet van beschuldigd? Jullie missen zoveel mogelijkheden om samen te zijn en verbinding te maken. En je bouwt frustratie op omdat je denkt dat de ander een stuk plastic belangrijker vindt dan jou. Ban de telefoon uit je slaapkamer, koop een wekker.

 1. Je timing

Als je al langer getrouwd bent schuif je seks waarschijnlijk naar het eind van de dag, tot jullie beiden in bed kruipen. Dat is jammer, want het is het slechtste moment om te vrijen, omdat jullie allebei al moe zijn en alle tijd die je er dan aan besteed gaat van je kostbare uren slaap af. Heel slecht voor je seks drive. Probeer een ander moment te plannen. Al is het maar af en toe. Alles is winst.

 1. Pijn tijdens het vrijen

Dit geldt vooral voor de vrouwen. Wist je een derde van alle vrouwen pijn ervaren tijdens het vrijen? Waarom zou je, als seks pijnlijk is, daar naar gaan verlangen? Een laag libido lijkt eerder een voordeel dan een nadeel in dit geval. Zwijg niet, maar pak het aan. Vaak is de oorzaak eenvoudig weg te nemen, maar zelfs als dat niet zo is: Niet negeren!

 1. Eigenwaarde

Je libido is sterk verbonden met hoe je denkt over jezelf. Een lage seks drive kan heel vervelend zijn, maar het is ook een uitnodiging om de manier waarop je naar jezelf kijkt te veranderen. Om een beter zelfbeeld te ontwikkelen en goed voor jezelf te gaan zorgen. Probeer je geliefde hierin te bevestigen. Jouw kijk is de belangrijkste.

 1. Initiatie en bedenkingen

Misschien is dit een verrassing voor je, maar hoe vaak je zin hebt in vrijen is niet de belangrijkste factor voor een actief liefdesleven. Veel  belangrijker is hoe bedreven jullie zijn in het initiëren van seks. Dat je geleerd hebt waarom en wanneer je ja of nee zegt en hoe je dat de ander liefdevol laat merken. Deze bekwaamheden kunnen echt een enorm effect hebben en zijn simpelweg aan te leren.

stress libido killer
 1. Perfectionisme

Als je een man bent denk je waarschijnlijk dat je voor geweldige seks een stevige, langdurige erectie nodig hebt. Je mag niet te snel klaarkomen, maar het mag ook niet te lang duren.

Als vrouw denk je wellicht dat een perfect getimed moeiteloos orgasme nodig is voor bevredigende seks.

Beide partners moeten de ander zoveel mogelijk genot geven, zonder dat het moeite kost of erover wordt gesproken. Je lichaam moet er in elk standje perfect uitzien en je mag geen vreemde geluiden maken of gekke gezichten trekken. Niets mag fout gaan.

Perfectionisme is een enorme libido killer. Het zorgt er voor dat vrijen helemaal niet aantrekkelijk meer is. Waarom zou je er aan beginnen als je het risico loopt dat je er onaantrekkelijk uitziet, of niet goed genoeg presteert?

Laat het los! Seks is geen wedstrijd.

 1. Slechte seks

De ironie is; als je er zo op gefocust bent om alles goed te doen, beleef je er echt veel minder plezier aan. En als je er niet veel plezier aan beleeft, waarom zou je lichaam er dan naar gaan verlangen? In je beleving zul je slechte seks hebben, terwijl dat een leugen is. Zoals we al vaker gezegd hebben: Het verlangen begint in 9 van de 10 gevallen tussen de oren.

 1. Angst

Je denkt dat alles vanzelf moet gaan. Je moet geen moeite hoeven doen om opgewonden te raken. Je denkt zelfs dat, als je er moeite voor moet doen, er iets mis is met jou of met je relatie.

Heel veel mensen hebben onredelijke verwachtingen van hoe seks zou moeten werken. Dat komt door alle mythes die we geleerd krijgen en we zijn gaan geloven. Het enige wat angst doet voor je libido is het nog verder verlagen.

Klaar om je libido weer terug te krijgen?

Koop Ultiem Intiem en versterk jullie verlangen naar elkaar.