Meer dan een lichaam alleen.

Een van de mooiste dingen die je kunt ontdekken in je seksuele reis is het verschil dat koesteren geeft aan je seksleven. Vanuit een koesterende houding zie je de mooiste aspecten van seksuele intimiteit. Bovendien beschermt het je tegen een van de slechte eigenschappen van lust: Eigenbelang. Omdat seks zo’n krachtige ervaring is, kan het gebeuren dat de focus komt te liggen op het genot. De mogelijkheid voor een heerlijke vrijpartij is altijd aanwezig en dat kan zomaar leiden tot enig egoïsme. Maar het gaat om meer dan een lichaam alleen.

Als je je geliefde op alle vlakken koestert, ook tussen de lakens, integreer je seks. Als je door seks gekoesterd/getroost/verwend wilt worden gebruik je je geliefde.

Het verschil is enorm.

Koesteren seks

Gebruiksvoorwerp.

Als een man zijn vrouw koestert, is zíj het onderwerp van zijn koestering. niet wat ze doet in bed. Seks is dan een middel om haar schoonheid mee uit te drukken en haar aantrekkingskracht op jou. Als jij, man, vooral seks wilt en dat ook duidelijk laat merken, voelt zij zich eerder een gebruiksvoorwerp. Op zulke momenten kan het hebben van seks zelfs schade doen aan jullie relatie.

Uiteraard kan een ‘vluggertje’ plezier en ontspanning brengen, daar hebben we het hier niet over.

Misschien wist je het niet, maar ook voor mannen geldt dat ze gekoesterd willen worden, zeker ook seksueel. Niet oké dus, als je een houding aanneemt die uitstraalt: ‘Ik offer me wel op’.

Nogmaals: Met de drukte van alle dag zal het best een keer voorkomen dat hij genoegen moet nemen met ‘verplichte’ seks, maar zijn ziel wordt alleen gevoed door koesterende seks.

Significant verschil.

Het maakt een groot verschil als je zo naar seksuele intimiteit gaat kijken: Een prachtige, unieke manier om je geliefde te koesteren. Dat maakt alles anders en het zorgt er voor dat je egoïstische gedachten over seks verdwijnen.

Vrouw: God heeft jouw mans brein zo geschapen dat hij verrukt raakt van je lichaam en je wil koesteren.

In de Bijbel wijst God mannen erop dat ze 100% seksueel gefocust moeten zijn op hun eigen vrouw: ‘Verblijd je over de vrouw van je jeugd, een zeer lieflijke hinde, een bevallig steengeitje. Laten haar borsten jou te allen tijde dronken maken.

Dat is volgens Spreuken 7 vers 18: ‘Bevochtigen, drenken, laven, met vreugde en wellust vervullen.’

‘Dool voortdurend rond in haar liefde.’

Dat is volgens Spreuken 5 vers 18 en 19: ‘Vermaak u met haar gelijk iemand zich pleegt te vermaken in hetgeen dat geoorloofd is, en daarin zich zo te vergeten, dat hij naar het ongeoorloofde niet eens omziet.’

Een opdracht en een belofte ineen.

koesteren

Visuele koestering.

Deze door God bedachte aantrekkingskracht van een vrouw op haar man overvalt me regelmatig. Laatst zaten we in ochtendjas aan de ontbijttafel te praten en terwijl ik haar wat wilde vragen viel haar ochtendjas open. Mijn blik viel naar beneden. ‘Wat wilde je zeggen?’ vroeg ze. Ik had werkelijk geen flauw idee meer. Ik schaam mij er niet voor om het toe te geven; God heeft mij zo gemaakt dat ik geniet van haar lichaam en in het bijzonder van haar borsten. Een man is verrukt van zijn vrouw, zij heeft daarom macht over hem. Deze wetenschap kan helpen om balans te brengen in je huwelijk. Niet dat je de waarde van je vrouw alleen maar koppelt aan haar aantrekkingskracht, maar in een gezond huwelijk is het iets prachtigs en heel krachtig.

Een bijkomend voordeel: Hoe meer een man geboeid is door zijn eigen vrouw, des te minder last hij zal hebben van seksuele impulsen. Dus het is ook bescherming. Hier hoeven we niet spastisch over te doen, een man kijkt naar een, in zijn ogen, mooie vrouw, in het echt en op een plaatje langs de snelweg.

Maar: ‘Als je net gegeten hebt, heeft MacDonalds veel minder aantrekkingskracht.’

Nog wel aantrekkelijk?

Tegelijkertijd mogen we jullie die al wat langer getrouwd zijn, wel vragen een volgende stap te zetten. Leer het inzicht en de wijsheid van je vrouw te waarderen, zonder dat die gebaseerd zijn op haar fysieke verschijning en sexappeal. Voor de vrouwen is het een verademing als ze zich niet steeds hoeven af te vragen of ze nog wel aantrekkelijk zijn. Tegenwoordig wordt er bijna verwacht dat je als vrouw niet ten prooi valt aan ouderdomsverschijnselen.

Als jouw man na 36 jaar huwelijk, nog steeds zit te stotteren bij het zien van je blote borst, komt dat niet omdat die borst er nog net zo uitziet, maar omdat hij jou koestert.

Op glad ijs.

Als vrouwen thuis te weinig aandacht krijgen kan het gebeuren dat ze hun aantrekkingskracht gaan testen bij andere mannen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Mannen die thuis geen koesteren ervaren zullen hun aandacht ook makkelijk elders geven. Rampenplan!

Dit pad moet je niet op en als je het registreert is het de HOOGSTE TIJD het bespreekbaar te maken en er iets aan te doen.

Hierbij willen we nadrukkelijk aangeven dat in het ontwerp zit opgesloten dat (koesterende) seks met name voor mannen essentieel is. Juist dan zal zijn ego gestreeld worden.

Een van de beste dingen die jij aan hem kunt geven is (leren) seksueel plezier zonder terughoudendheid te ontvangen en er om te vragen.

Mijn allemooiste is de enige’

Belangrijk

Het belangrijkste is: Koesterende seks gaat niet persé om verlangen, het gaat om vieren. Dat zorgt er voor liefdevolle bevestiging. Het gaat niet alleen om wat je nodig hebt, maar veel meer om wat je wilt geven.

Vrouwen willen horen wat Hooglied 6:9 zegt: ‘Zoals mijn duif is er maar één, mijn allermooiste is de enige’.

Als je merkt dat je man vooral naar de serveerster kijkt, terwijl jij je mooi gemaakt hebt voor jullie avondje uit, zegt dat twee dingen: Je man weet niet meer, of nog niet, hoe kwetsend dat voor jou is en hij komt tekort.

In een enkel geval gaat het om een zakkenwasser van een vent, maar laten we daar even niet van uitgaan.

Als jij, haar man, porno kijkt en dat is helaas niet zo heel zeldzaam, geef je haar behalve heel veel andere smerige dingen, het gevoel dat ze de strijd verloren heeft.

Zij wil de ‘Mijn allemooiste is de enige’ zijn.

Het doel voor elke man is zijn vrouw dat te geven.

Koesteren ook belangrijk voor mannen.

Maar vrouwen, guess what? Je man wil hetzelfde; ‘Aan hem is alles begeerlijk, dit is mijn liefste, dit is mijn vriend.’ Zegt Hooglied 5:16.

Je kunt wel tien manieren opnoemen waarop je hem koestert, maar als je hem niet seksueel aantrekkelijk vindt, zal hij zich, ondanks al je streven, nooit gekoesterd voelen.

Wat een verloren energie!

Terwijl de oplossing voorhanden ligt.

Ontvang zijn liefde en seksualiteit.

Ontvang haar schoonheid en liefde.

Ga nu gelijk je lief  koesteren!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] leren dat lichamelijke intimiteit meer is dan alleen seks en orgasmes. Het kan ook voetmassage, handen vasthouden of kussen (zonder dat er seks van komt) betekenen. Gewoon je arm om je vrouw heen slaan terwijl je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *