Fysieke intimiteit op den duur saai. 

Mensen zeggen vaak dat fysieke intimiteit, oftewel seks, op den duur saai wordt omdat intiem zijn met één persoon vanzelf voorspelbaar en dus minder opwindend gaat zijn.

Als dat waar is, zou elk koppel vreemdgaan. Nou is het bar en boos gesteld met de monogame huwelijken, want slechts 2 op 3 redt het, maar toch, maar toch, ruim zestig procent lukt het wel. Er zijn dus heel wat echtparen zijn die er wel van genieten om na jaren nog fysieke intimiteit te beleven. Intimiteit tussen man en vrouw is niet altijd even geweldig, maar dat zou het streven wel moeten zijn. Het leven is tenslotte niet altijd leuk, maar probeer het wel zo leuk mogelijk te maken.

Top 10 redenen fysieke intimiteit

Waarom genieten sommige paren niet langer van fysieke intimiteit?

Hier de top 10 redenen waarom echtparen niet langer van fysieke intimiteit genieten:

  1. De achtervolging is afgelopen.

De wens om iets te bezitten, te vangen, te veroveren, is genoeg motivatie om er druk mee te zijn. Het bezit van de zaak, is het eind van het vermaak, is het gezegde, en hoe waar is dat! Als je uiteindelijk hebt wat je wilde en je het op elk moment kunt krijgen, verlies je de opwindende verwachting van het smachten. Dit geldt voor veel echtparen.

In de begintijd kon je de handen nauwelijks van elkaar afhouden, vooral als je geen seks voor het huwelijk wilde. Maar nu, eenmaal getrouwd, kunnen jullie er onbeperkt van genieten en wordt het enthousiasme steeds minder.

Als je aan het lijnen bent, zie je overal lekkere dingen, maar als je volop te eten hebt, neemt je eetlust af.

Dit is waarschijnlijk de grootste reden dat sommige stellen het niet meer zo leuk vinden om fysiek intiem te zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet stopt met elkaar het hof te maken. Het huwelijk is niet: Einde oefening, doel bereikt. Je geliefde is het doel, het hele leven is een opmaat.

  1. Verantwoordelijkheden

Een huwelijk komt met verantwoordelijkheden. Dat is ook een beste libidokiller: Facturen betalen, carrière nastreven, persoonlijke doelen bereiken, enz. enz. Al die taken  kunnen de intimiteit danig in de weg staan. Sommige mensen werken langer, zodat het gezin kan blijven draaien. Als ze dan thuiskomen, zijn ze te moe om tussen de lakens ook nog eens ‘aan het werk’ te gaan.

Maar dit is natuurlijk een stokpaardje van ons: Koppels moeten tijd màken voor fysieke intimiteit. Niks gaat vanzelf. Uiteindelijk heb je alleen maar tijd voor de dingen waar je tijd voor maakt!  (link)

  1. Kinderen

Kinderen zijn een zegen… zeker. Maar vooral als ze jong zijn kan het moeilijk zijn om intimiteit in te passen en je tussen poepluiers en nachtvoedingen door nog sexy te voelen. Niet voor niks noemt men het tropenjaren. Soms slaapt het kind zelfs tussen de ouders in. Ze brengen letterlijk scheiding aan in bed.

Meestal komen ze precies op die momenten dat je aanstalten maakt om er ‘werk’ van te maken. Het is lastig om je aandacht te verdelen tussen hen en je lief. We hebben veel tips gegeven in andere blogs het is echt niet ondoenlijk al kost het wel wat improvisatievermogen.

Neem in ieder geval af en toe de tijd voor een vluggertje.

Top 10 geen seks
  1. Het is een plicht geworden

Je belooft in je trouwbelofte alle verplichtingen die bij het huwelijk horen, trouw te vervullen. Het is een plicht om aan de intimiteitsbehoeften van elkaar te voldoen, maar het is niet de bedoeling dat het voelt als een klus. Dan wordt het lastig om er nog plezier uit te halen. Fysieke intimiteit is om van te genieten. Dus heb veel plezier en lach samen, geniet van de momenten dat jullie alleen zijn. Soms zal het initiëren wel eens aanvoelen als plicht, maar na afloop is dat gevoel als het goed is allang weer verdwenen. Niet voor niks zeggen ook jullie waarschijnlijk na afloop vaak tegen elkaar: Het was heerlijk schat, waarom doen we dit eigenlijk niet vaker?

  1. Verschil in libido

Ook over het verschil in libido hebben we veel geschreven.

Het verschil in verlangen, dat er bijna altijd is, kan heel frustrerend zijn. Het is echt niet altijd de man die een hoger libido heeft, dat geldt net zo goed voor vrouwen. Zeker dan zorgt het cliché dat mannen vaker willen voor problemen. Het is al moeilijk genoeg dat er van je verwacht wordt dat jouw libido lager is, als je merkt dat je geliefde minder zin heeft in fysieke intimiteit.

Leer respecteren, begrijpen, accepteren en uiteindelijk een compromis te sluiten. Daarbij is het belangrijk om in elke fase van je vruchtbare actieve seksleven ergens in het midden uit te komen. Je leven en dus ook je seksleven is niet statisch maar altijd in beweging. Beweeg mee!

  1. Verslaving

Porno is overal beschikbaar en inmiddels breed geaccepteerd als tijdverdrijf. Misschien kijk jij alleen erotische plaatjes en zie je er weinig kwaad in, maar geloof me: Het verwoest de fysieke intimiteit in je huwelijk.

Je kunt je geliefde niet vergelijken met dat soort acteurs /actrices en tegelijk verwachten, met dat op je netvlies, dat je ervan geniet om intiem te zijn. Fake en echt gaan nooit samen!

Ook andere verslavingen kunnen een rol spelen in verminderde fysieke animo. Hier geldt het gezegde: Waar het één zit, kan het ander niet zitten.

intiem zijn
  1. Ontrouw

Vreemdgaan is een van de belangrijkste oorzaken van echtscheiding tegenwoordig. Als een ander aantrekkelijk wordt voor je, word je eigen geliefde automatisch minder aantrekkelijk, of waarschijnlijker was dat proces al aan de gang.

Opletten geblazen!

Hoe kun je zelf genieten van fysieke intimiteit met je lief, als je weet dat hij/zij voortdurend iemand anders in gedachten heeft?

  1. Huishoudelijke stress

Veel mannen zien dit misschien niet als een groot probleem, maar veel vrouwen wel. Er zijn heel wat vrouwen die aangeven dat de kwaliteit van de fysieke intimiteit voor hun mede wordt bepaald door de huishoudelijke stress.

Als een vrouw geen energie meer overheeft na alle huishoudelijke klussen, kun je niet verwachten het beste van haar in de slaapkamer te krijgen. Ook hier is een simpele oplossing waar we al vaak over spraken: Samen werken, samen vrijen.

  1. Onbuigzaamheid

Als geliefden niet flexibel genoeg zijn om nieuwe dingen te willen proberen, kan fysieke intimiteit saai worden. Hier zouden jullie echt tijd aan moeten gaan besteden als dat bij jullie het geval is. Bestel bv. ons boek Ultiem Intiem en begin vandaag nog dit hiaat in jullie relatie te tackelen.

  1. Onopgeloste conflicten verpesten fysieke intimiteit.

Conflicten zijn een normaal verschijnsel in elk huwelijk, maar als ze niet opgelost worden, hoopt het zich op en veroorzaakt het bitterheid. Dit is nu iets dat wel vanzelf gaat, helaas.

Het is ondoenlijk te genieten van fysieke intimiteit als je net ruzie hebt gehad, of al langer geleden, maar het niet hebt uitgepraat.

Ruim problemen uit de weg zodra ze zich voordoen, in plaats van ze te laten verworden tot onoplosbare geschillen. Bijbels advies: Laat de zon niet ondergaan over uw boosheid.

Tenslotte.

Zoals altijd met lijstjes zal het ene punt je bekender voorkomen dan het andere, maar gegarandeerd heb je last van een aantal van deze zaken. Praat er eens wat uitgebreider over samen. Neem eens een avondje.

Dat is een waardevolle investering. Het klinkt niet sexy, maar een goed huwelijk met genoeg fysieke intimiteit kost moeite. Als je er geen energie in wilt stoppen sterft de magie. Jij bent degene die daar verandering in kan brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *