Een seksloos huwelijk redden.

Hoe ontstaat een seksloos huwelijk? Dus het is al een tijdje geleden, zeg je?  Sinds jullie echt genoten hebben van seks…Of misschien al een jaar geen seks meer? De redenen waarom een getrouwd stel weinig of geen seks heeft zijn zeer divers, maar waarschijnlijk heb ik ze allemaal al eens gehoord. Sommigen of waarschijnlijk meer dan sommigen afgaande op de hele ‘me-too affaire’, komen door pijnlijk verraad zoals: Misbruik, ontrouw en pornografie.

Sommigen worden veroorzaakt door loze beloften, ‘Niet vanavond…misschien morgen. ‘ En sommigen weten het niet precies waarom het tussen de lakens zo rustig is, zelfs niet als ze er over nadenken. Het leven gaat zijn gang, met baby’s, rekeningen, sporten, kapotte vaatwassers en volle agenda’s. Het normale dagelijkse leven werd een gekkenhuis. Geen tijd meer voor intimiteit, werd vanzelf een huwelijk zonder intimiteit. Seksloos huwelijk redden Eerst is de seks op een laag pitje gezet, van 2 keer per week werd het steeds minder. Daarna gebeurde het af en toe maar van lieverlee is de waakvlam uit gegaan. Echt niet expres hoor, het gebeurde gewoon. De tijd om aandacht aan elkaar te besteden werd opgeslokt door andere dingen. Belangrijkere dingen, leek het toen wel. En voordat jullie het in de gaten hadden zat je in een seksloze relatie. Heel veel echtparen zijn uitgeput en gedesillusioneerd voor wat hun huwelijk betreft. Ze worstelen meer met verdriet en moeite, in plaats van te genieten van het geluk dat een bloeiende seksuele relatie kan brengen. Geen seks meer in je huwelijk is ongezond, voor je lijf en voor je relatie, dus doe wat met onderstaande tips als je in een huwelijk zonder seks zit.

Nieuwe hoop voor een seksloos huwelijk.

Ik ben een echte optimist! Hoera voor mij… En voor jou, als je nog steeds aan het lezen bent. Ik ga je nieuwe hoop geven: Ik geloof oprecht dat ook een seksloos huwelijk opnieuw kan beginnen. Er is slechts een voorwaarde: Je moet het allebei willen. Dus door welke omstandigheden je in een relatie zonder seks bent terecht gekomen, het is de hoogste tijd voor een nieuw perspectief. Het wordt tijd dat je weer seks hebt.


Wie intimiteit én vurige seks wil, moet ‘de dubbele vlam van liefde en erotiek’ brandend zien te houden (Octavio Paz).


Vijf belangrijke tips om een seksloos huwelijk te redden.

  1. Los oude problemen op.

Ik weet het: Je haat het dat ik hier begin. Maar als er langdurige, onopgeloste seksuele problemen in je huwelijk zijn, is het nu de tijd om daar wat aan te gaan doen. God is in staat alle pijn uit ons verleden, hoe erg ook, om te turnen voor Zijn visie op jouw toekomst. Je toekomst omvat waarschijnlijk hete gepassioneerde authentieke seksuele intimiteit, als je bereid bent om op de eerste plaats alles wat er mis ging op seksueel gebied te verwerken en bij Hem te brengen zodat het genezen kan.

  1. Sluit vriendschap met je partner.

Iedereen wil weten wat het geheim is voor geweldige seks. De meesten zijn verrast dat het antwoord vriendschap is. En dan niet het soort waarvan Herman Finkers terecht smalend opmerkt: ‘Mijn man is mijn maatje…pfft ergste libido killer.’ Nee, niet zomaar een gesprekspartner die alles aanhoort wat je zegt en nooit tegen je opstaat, ook al ergert hij zich groen en geel aan je. Niet een vrouw die jou altijd op handen draagt en je wensen als bevelen ziet. Het soort vriendschap waarbij man en een vrouw bewust elkaars gezelschap zoeken en uiteindelijk heel graag in elkaars gezelschap zijn.

Om dit belangrijke punt te checken zou je elkaar de volgende vragen kunnen stellen:

  • Wanneer deden we voor het laatst iets leuk samen?
  • Hoelang is het geleden keer dat we hartelijk moesten lachen om de ‘inside-jokes’ en gevleugelde gezegdes die wij alleen begrijpen?
  • Wanneer was de laatste keer dat we echt het gevoel hadden dat we op één lijn zaten?
  • Wanneer verlangden we ernaar om elkaars stem te horen?

Hete seks is het leukst als je een innige vriendschap hebt met de persoon die ooit naast je stond bij het altaar. Echt waar! Reddingsboei voor een seksloos huwelijk

  1. Omarm seksuele vrijheid.

Is het je ooit opgevallen dat ‘gehuwde’ seks in de media en op tv heel vaak als saai en niet meer plezierig wordt afgeschilderd? Er is zelfs een woord bedacht voor dat wat als oplossing wordt gezien: Seriële monogamie. M.a.w.: We blijven trouw zolang het spannend en leuk is en de seks goed is. Een levenslange sekspartner en een gepassioneerd seksleven wordt als een onmogelijk combi gezien.

Saaie seks

Helaas is getrouwde seks vaak voer voor grappen, in plaats van een getuigenis van passie, plezier en eenheid. Zo jammer, je hebt zoveel vrijheid en mogelijkheden om van elkaars lichaam te genieten. Niemand hoeft te weten wat je doet als je de slaapkamerdeur sluit. Die privacy zou ons moeten inspireren om werk van seks te maken in plaats van verlammen. Zolang je seksuele intimiteit geen derde partijen omvat, reëel, geportretteerd of ingebeeld en zolang jullie elkaar geen pijn doen of onderdrukken, hetzij fysiek, emotioneel of spiritueel, heb je alle vrijheid om van seks te genieten. Dat is heel wat anders dan een huwelijk zonder seks! Dat is verbinding waar de passie van af spat!

Omarm seksuele passie.

Geniet van elkaars lichaam. Probeer verschillende posities. Er staan genoeg tips op deze site. Doe gek tussen de lakens. Schreeuw als je er blij van wordt. God is de auteur van seksuele opwinding en het orgasme en wat een prachtig ontwerp heeft Hij bedacht!

  1. Maak het orgasme van je vrouw topprioriteit.

Ik weet dat veel vrouwen worstelen met seks omdat ze zelden of nooit een orgasme hebben. Vaak vinden ze seks minder belangrijk omdat ze hun orgasme onbelangrijk vinden, of omdat ze een egoïstische man hebben, die er simpelweg nooit mee bezig is. We zouden van veel seksuele apathie af kunnen komen als zowel een man als een vrouw er goed op letten, dat ze elkaar een hoogtepunt geven. Om dit goed te doen, moet je erover communiceren en elkaars lichaam leren kennen.

  1. Zet seks hoog op de prioriteitenlijst.

Ik heb al vaker gezegd dat gezonde patronen vaak opzettelijk zijn en dat ongezonde patronen typisch onopzettelijk zijn. We glijden er eerder in dan dat we er bewust voor kiezen.

seksloos huwelijk redden mogelijk

Hier is de oplossing voor een seksloos huwelijk: Het wordt pas de norm als je er samen voor kiest die kant op te gaan.

Dus als je echt van plan bent om seksuele intimiteit te gaan verhogen en koesteren is het simpelweg een kwestie van doen. Pas dan zal het je normale patroon worden. Als je er niet bewust mee bezig bent en je laat het afglijden naar een seksloos huwelijk, dan zal dat normaal voor je worden. Je waakvlam dooft, je seksleven verdwijnt en je huwelijk sterft een zachte dood.

De juiste timing

Als je allebei deze blog gelezen hebt, praat dan eens over wat je vindt van jullie huidige seksleven. Doe dat niet in bed, of op een moment dat de sfeer niet te snijden is. Kies je tijd zorgvuldig om over jullie seksloze huwelijk te praten. Vraag elkaar waarom er geen fysieke intimiteit meer plaats vindt. Vertel dat het gebrek er aan je ongelukkig maakt. Ga er niet vanuit dat de ander je niet meer aantrekkelijk vindt. Probeer zonder vooroordeel het gesprek in te gaan. Vaak liggen er heel ander dingen aan een huwelijk zonder seks ten grondslag. Maak plannen hoe jullie samen de intimiteit weer terug kunnen vinden. Begin bijvoorbeeld met elkaars hand vast te houden tijdens het wandelen. Een lange kus voor het slapen gaan. Bouw dat heel langzaam weer uit met andere intiem dingen zoals een massage bijvoorbeeld.

Welke van de vijf tips herken je en wat zouden jullie eraan kunnen doen? Vorm je huwelijk zonder seks weer om naar een passievolle relatie.

Neem geen genoegen met een seksloos huwelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *