Mag het?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Als de seksuele intimiteit tussen twee mensen groeit, kom je vroeg of laat op gebieden die niet zo soepel lopen als men je in de gemiddelde ‘Feel good movie’ wil laten geloven. Een van de onderwerpen die aan bod zou kunnen komen is het wel of niet gebruiken van vibrators, speeltjes en externe hulpmiddelen.

Omdat er, in onze ogen, nogal wat zwaarwichtig en overdreven geestelijk over gedaan wordt, gaan we er deze keer wat uitvoeriger op in.

Maar laten we eerst duidelijk voorop stellen, dat wij niet bepalen wat van God mag of niet. We proberen enkel maar inzichten te geven, waar je het mee eens of oneens kunt zijn.

Vibrators in het seksleven van een christen

Waarom zou je als christen vibrators gebruiken?

De tweede vraag die we weleens van mensen krijgen is: ‘Waarom zou je?’

Dit schept een beeld van heelheid die er vaak niet is. Niet voor niks zeggen statistieken dat 8 van de 10 vrouwen niet of moeilijk klaarkomen zonder externe stimulatie.

Als we er even vanuit gaan dat onze Schepper je niet voor niks een clitoris heeft gegeven, dan heeft het zin hier wat langer over na te denken.

Wat zou het op kunnen leveren als jij, net als je man ook regelmatig klaarkomt?

Het onderwerp vibrators kan christenen aardig in de war brengen.

Misschien twijfel je om dit met je geliefde te bespreken, omdat je bang bent dat hij denkt dat je ontevreden ben met je seksleven. Of erger: Misschien fake je regelmatig een orgasme.

Hoe zit het?

Vibrators worden meestal gebruikt voor externe stimulatie van de clitoris. Ze zijn er in veel verschillende maten, vormen, kleuren en materialen. Sommigen werken op batterijen of oplaadbare accu’s, sommigen hebben een snoer en een stekker.

Er zijn vibrators die je in kunt brengen, maar ook heel veel andere, in soms bizarre, vormen, die de contouren van je lichaam volgen. Eén ding hebben ze gemeen: Ze trillen. Anders spreek je van een dildo.

Vaak wordt gedacht dat een vibrator, omdat het een mechanisch apparaat is, afleidend werkt. De nieuwe generatie vibrators zijn fluisterstil, dus in de praktijk zal dit reuze meevallen.

Vibrators en het christelijk huwelijk

Hoe dan?

Alvorens je besluit of en hoe je het aan gaat pakken, hieronder drie argumenten waardoor je wellicht tot de conclusie komt dat een vibrator jullie intimiteit kan helpen verbeteren.

  1. Een vibrator geeft je, soms voor het eerst, een orgasme.

Zoals we al opmerkten: De meeste vrouwen kunnen eerst pas sinds een vibrator een orgasme bereiken. Het is dus niet nodig om je minderwaardig te voelen omdat het niet lukt om klaar te komen. Zelfs al hebben jullie een levendig seksleven, als je nooit klaarkomt, kun je gefrustreerd raken en kan het uiteindelijk gaan voelen alsof seks meer voor je man is dan voor jullie allebei. Terwijl wij de overtuiging zijn toegedaan, dat juist om die reden onze Schepper je een clitoris gaf: Zodat jullie er allebei van kunnen genieten.

Een orgasme is uiteraard niet het enige doel van seksuele intimiteit, maar wel degelijk belangrijk. Vibrators kunnen je laten ervaren wat een orgasme is. Je zult merken dat je daardoor uiteindelijk in staat bent om alle remmen los te gooien, iets waar vrouwen in bed nogal eens moeite mee hebben.

Het zal de intimiteit verhogen en je man zal het geweldig vinden!

  1. Een vibrator geeft iets extra’s.

Veel vrouwen hebben een voorkeur voor posities waarbij kussen en oogcontact mogelijk is. Voor hen is dat een belangrijk aspect van seksuele intimiteit. Maar juist die posities zijn lastig voor het vrouwelijk orgasme. Soms kun je de stimulatie simpelweg niet lang genoeg volhouden. Een vibrator zorgt ervoor dat je man je kan stimuleren terwijl je elkaar kust en in de ogen kijkt. Als je een orgasme bereikt terwijl je in zijn armen ligt en emotioneel verbonden bent, maakt het niet uit wat er voor gezorgd heeft.

Wat ook veel beter stuurbaar is, is de timing. Gelijk klaarkomen geeft wel degelijk iets extra’s, al is het natuurlijk nooit een doel op zich.

  1. Vibrators geven plezier.

Je kent inmiddels onze topic:

Wij hebben van God een enorme vrijheid gekregen om samen te genieten van onze seksuele eenheid.

Een vibrator zorgt voor heel aparte sensaties. Ook als je geen issues hebt met klaarkomen geeft een vibrator echt andere mogelijkheden. Misschien heb je wel massageolie, sjaaltjes, veren ed. in je nachtkastje liggen om af en toe te gebruiken. In die zelfde categorie valt de vibrator ook. Samen verschillende seksuele ervaringen beleven versterkt de intieme band, een speeltje kan daar heel goed onderdeel van zijn.

Vibrators christen

Veel christenen hebben vooroordelen bij vibrators.

Zoals we al eerder schreven, is het verstandig om je bij nieuwe dingen altijd af te vragen:

Wordt ons seksleven en dus ons huwelijk er beter van?

Sommige vrouwen maken zich zorgen dat ze verleren om zonder speeltje klaar te komen. (Het tegenovergestelde is waar.) Wel ligt op de loer dat je er even snel gebruik van maakt en het klaarkomen mechanisch wordt, zoals dat bij mannen die veel masturberen ook het geval is. Dat verhoogt de intimiteit nooit en is ook vaak solitair.

Mannen zijn wel eens bang dat hun ‘mannelijkheid’ in het gedrang komt. M.a.w. dat de penis ondergeschikt wordt aan het nieuwe speeltje van hun vrouw.

Als jullie verstandig omgaan met het gebruik van een vibrator zijn deze zorgen onterecht.

Zijn vibrators voor elk huwelijk een uitkomst?

Dat hangt er van af.

Als je grote huwelijksproblemen hebt, die dan vaak ook effect hebben op je seksleven, zul je het zelfs met de meest fantastische speeltje helaas niet oplossen.

Hier geldt maar een advies: Zoek hulp!

Maar als je je seksleven een boost wil geven, of je wilt als vrouw je lichamelijke ingebouwde mogelijkheden ontwikkelen, dan is een vibrator kopen een goede beslissing.

Als je het (nog) niet samen eens bent, praat er over, lees er eens over, bezoek onze winkel.

Bid er samen voor.

‘Bidden?’ Hoor ik je denken…

Ja, bid er samen over. Betrek God bij deze beslissing. Dat is juist wat ons seksleven onderscheidt en dat is nooit een slecht idee.

En dan nog: Als jullie besluiten om vibrators te gaan gebruiken, is het ook geen in beton gegoten beslissing die je hele leven opgevolgd moet worden. Het leven en dus ook je seksleven is dynamisch en constant in beweging. De liefde is, als het goed is groeiende en alles wat daaraan bijdraagt is mooi meegenomen.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] lingerie is een open invitatie voor seks. Dat je iets speciaals voor hem hebt aangetrokken, geeft je man de boodschap: Ze heeft zin, ze […]

  2. Share our Shit Saturday #3 - Naughty Business Report schreef:

    […] Mag je als Christen ook vibrators gebruiken? Op die vraag geeft Liefdeskruiden deze week antwoord. “Samen verschillende seksuele ervaringen beleven versterkt de intieme band, een vibrator kan daar heel goed onderdeel van zijn.” […]

  3. […] zouden meer accurate dingen moeten zeggen over seks en meer mogen genieten. Dit is een heel relevant deel van onze levende, zichtbare getuigenis voor de wereld. En we hoeven […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *