Hoe wordt je seksleven weer leuk en opwindend?

Laat je seksleven opbloeien Als je seksleven niet meer leuk, opwindend en bevredigend is zijn seksspeeltjes dan de beste oplossing? Nee, seks wordt pas leuker en beter als je met je partner durft te communiceren over je verlangens en gevoelens. Daar heb je wel lef voor nodig. In de eerste plaats is het nodig dat je je bij je partner veilig voelt. Die veiligheid is ook meteen de eerste voorwaarde voor fijne seks. Als je seksleven niet meer bevredigend en fijn is ligt de eerste stap bij jezelf en niet bij de seksspeeltjes.

Als eerste, ga hulp vragen als je last heb van seksuele problemen of als de seks je verveelt. Een vibrator kopen kan je helpen als je niet kunt klaarkomen (als vrouw zijnde) maar belangrijker is dat je weet wat seks eigenlijk is. Hoe werkt je lichaam, hoe staat het met de relatie met je partner? Ga naar een hulpverlener, praat met een seksuoloog, vraag om begeleiding om jullie seksleven te verbeteren.

Investeer in je relatie.

De beste stap is om weer te gaan investeren in jullie relatie. Steven Covey verteld in zijn boek Verbeter je sekslevenDe zeven eigenschappen voor succes in je leven, hoe een man bij hem komt om raad omdat zijn huwelijk niet goed meer is.

De man vraagt; ‘Wat kan ik daar aan doen?’ ‘Het gevoel ontbreekt?’ vraagt Steven. ‘Inderdaad’ zegt de man. ‘Wat moet ik doen, denkt u?’ ‘Van haar houden’ antwoord Steven. ‘U begrijpt me niet, dat gevoel van liefde is er nu juist niet’ ‘Hou dan van haar. Als het gevoel ontbreekt, is dat alleen maar een reden om van haar te houden.’ ‘Maar hoe kun je nou van iemand houden als het gevoel ontbreekt?’ ‘Houden van is een werkwoord. Liefde –het gevoel- is het resultaat van dat werkwoord. Dus ik zou zeggen: “Hou van haar”. Kom haar tegemoet. Doe concessies. Luister naar haar. Voel met haar mee. Laat haar blijken dat je haar waardeert. Ben je daartoe bereid?’

Ik kan uit ervaring zeggen dat Steven hierin gelijk heeft. Het is geen makkelijke weg, en het duurt langer dan je zou willen, maar de uitkomst is hernieuwde intimiteit, hechting en hervonden geluk.

Leer elkaar begrijpen.

Zorg dat jullie elkaar (weer) beter gaan begrijpen. Deel jullie gevoelens met elkaar, zodat jullie je (weer) veilig gaan voelen bij elkaar. Dat heb je nodig om openlijk over jullie seksuele verlangens te durven praten. Het is veel makkelijker om een vibrator of iets dergelijks aan te schaffen dan een goed persoonlijk gesprek met je partner aan te gaan. Op de lange termijn levert het goede gesprek veel meer op dan je aankoop. Een (christelijke) seksshop voor speeltjes, is dus nooit een eerste stap.

We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitmuntendheid is dan ook geen handeling, maar een eigenschap.

Aristoteles.

Wat zijn jullie ervaringen op dit gebied? Hebben jullie moeite overwonnen in jullie seksleven? Hoe ging dat? Heb je tips voor anderen? Laat dan even een reactie achter.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met al een redelijk goedkope manier om wat variatie in jullie seksleven aan te brengen. Heb je een bed met verstelbare bodem dan kun je daar eens mee experimenteren, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *