Vrouwen en licht aan.

Het idee om het licht aan te laten is voor veel vrouwen en schrikbeeld. Maar uit onderzoeken blijkt dat mannen het maar wat graag willen. Hier vijf redenen om het licht aan te laten tijdens seks en waarom het goed zou zijn om het eens te proberen.

vijf redenen om het licht aan te laten tijdens seks

1. Als hij weet dat je hem begeert, vergroot dat de intimiteit.

Een man krijgt een enorme boost in energie en zelfvertrouwen als hij weet dat zijn vrouw hem begeert. Er zijn maar weinig signalen duidelijker voor hem dan als hij ziet dat jij er van geniet tijdens jullie intieme momenten samen. Diep van binnen voelt een man zich kwetsbaar als hij om intimiteit vraagt. “ben ik wel goed genoeg? Wil ze mij wel? Is het niet teveel voor haar? Soms houdt een man bewust zijn schild omhoog omdat hij de pijn niet wil voelen als blijkt dat zijn vrouw er geen behoefte aan heeft en er niet helemaal voor gaat. Dus als hij ziet dat je er helemaal voor gaat kan hij zijn vragen opzij zetten en het risico nemen om zich helemaal emotioneel te geven. En die openheid leid tot een veel grotere intimiteit.

2. Als jij hem vertrouwd leid dat tot echte eenheid.

Kwetsbaarheid werkt twee kanten op. Misschien voel je je onzeker bij het idee dat de lamp aanblijft omdat je je afvraagt; “ben ik wel goed genoeg? Ik zie er niet meer zo uit als vroeger. Vind hij mij mooi om te zien? Wind ik hem nog op?” Die gedachten houden je alleen maar tegen. In de onderzoeken kwam naar voren dat bijna alle mannen gek waren op het lichaam van hun vrouw. Ze verwachten niet dat zij er uitzien als een fotomodel. Dat denken vrouwen misschien……..Je moet gaan geloven dat je man van je houdt zoals je bent. Als je dan je schild laat zakken en hem vertrouwd komt er wederzijdse kwetsbaarheid en oprechte eenheid voor terug.

3. Hij is visueel.

Je hebt dat vast al heel vaak gehoord maar er is een reden voor om dat nog maar eens duidelijk te maken. De emoties van een man zijn met zijn ogen verbonden. Elke keer dat jullie intiem zijn drinkt hij de prachtige plaatjes van jou in. Hij slaat ze op in zijn geheugen op een bijzondere emotionele manier die voor een vrouw niet te begrijpen is. Elke keer als die beelden weer in gedachten komen voelt hij een vlaag van aanhankelijkheid en liefde voor jou. Die beelden zijn ook zijn afweer voor al die andere beelden waarmee hij gedurende die dag mee wordt geconfronteerd.

4. Hij geniet er van als hij weet dat jij er van geniet.

De meeste mannen zeggen het belangrijk te vinden dat hun vrouw er van geniet. Seks is leeg voor hun als ze niet zeker weten of hun partner er van genoten heeft. Het maakt voor een man een heel groot verschil of hij kan zien dat zijn vrouw er van geniet. Als hij haar reacties kan zien.

5. Misschien vindt je het heel erg eng.

Heb je ooit wel eens iets geprobeerd waar je bang voor was? Om er later achter te komen dat je dat veel eerder had moeten doen? Zo is het hier ook mee. Je angst zal ongegrond blijken te zijn. Het vergt moed maar het is een van de beste dingen die je voor je huwelijk kunt doen. Je zult zien dat je man van je houdt zoals je bent.. Dat hij geniet van jou en je openheid. Je krijgt er meer zelfvertrouwen voor terug. En een nieuw level van intimiteit met de man waarvan je houdt.

Dus…. vijf redenen om het licht aan te laten tijdens seks… probeer het. Ik denk dat zijn reactie de beste reden zal zijn om er mee door te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *