Als jullie niet samen masturberen is dit artikel misschien niet voor jullie bedoeld.

Soms kom je er achter dat je te druk bent geweest de laatste tijd. Daardoor had je alleen maar tijd voor een vluggertje met jezelf. In het huwelijk kun je samen masturberen en het is goed om van elkaar te weten dat je het ook wel eens zonder je partner doet. Bovendien is het de manier om aan je partner te laten zien wat je lekker vindt. Het is een uitkomst als jullie seksdrive niet even groot is. Masturberen wil niet zeggen dat je daarmee iets van je geliefde weg neemt, integendeel, meestal zorgt het er voor dat je nog meer zin krijgt in je partner, dus dat is prima. Ook kan het de ‘nood’ wegnemen waardoor je weer vooruit kunt.

Neem er de tijd voor zo af en toe. Ga lekker in bad of onder de douche en ga daarna op het bed liggen om jezelf te verwennen. Fantaseer over je liefste terwijl je ligt te genieten, bedenk wat je allemaal zou willen doen als je nu met z’n tweeën zou zijn. Inspiratie voor later noemen we dat.

masturberen leren?

Masturberen leren?

Ze matchen niet altijd. Of gaat dit bij jullie allemaal als de gesmeerde bliksem, om weer een leuke woordspeling te gebruiken?

Ik ga even uit van een gezond lichaam en een gezonde geest, geen trauma’s, geen lichamelijke afwijkingen. We zijn allemaal wel op de hoogte van het feit dat klaarkomen voor vrouwen nu eenmaal lastiger is dan voor mannen, en gelijk klaarkomen al helemaal. We roepen om het hardst dat het daar helemaal niet om gaat en wantrouwen dames die zich in geuren en kleuren uitlaten over meervoudige orgasmen. Eigenlijk vinden we hen een beetje pervers. Nu kan het zijn dat daar wat afgunst aan ten grondslag ligt. Het mooiste meisje van de klas werd ook altijd met argwaan bekeken omdat ze de meeste aandacht van de jongens kreeg.

Literatuur.

Ik heb tot nu toe weinig christelijke literatuur kunnen vinden rond dit onderwerp.
Het boek Het wonder tussen man en vrouw van Tim en Beverly la Haye beschrijft het vanuit biologisch oogpunt zeer uitvoerig. Er staan zelfs oefeningen bij die je kunt doen om je bekkenbodemspieren sterker te maken, want daar zou het grootste probleem liggen.

Nou ga ik dat niet ontkennen, sterker nog, ik geloof ook dat het lichaam, in de meeste gevallen, het grootste obstakel is. Alleen is het niet zo simpel dat het spiertje, indien getraind, alles voor elkaar zal maken. Volgens mij is ook de combinatie van de twee lichamen van belang, met andere woorden: past het een beetje? Maar ja, daar oefen je niet al teveel mee als echt christelijk stel, dus hoe zal je dat weten? En als je stiekem wel oefent, is de verliefdheid vaak zo groot dat het vrouwelijk orgasme nog geen probleem is, maar meer een onhandigheid.

Christenen praten in de regel niet over hun seksualiteit. En zeker niet over, al dan niet samen, meervoudig klaarkomen. Dus zijn onze kaders seculier. Biologisch gezien is dat niet zo erg; we hebben tenslotte allemaal hetzelfde lichaam (niet al te nauwkeurig in de sauna bekeken) en dezelfde bekkenbodemspier.

Maar emotioneel is er natuurlijk wel een groot verschil. Al is het alleen maar omdat een christen in de regel niet vrijt zonder liefde en relatie. Dus wordt er minder gevrijd en minder gepraat – of trek ik nu een te snelle conclusie?

masturberen leren

Oefenen.

Ik denk dat oefenen met jezelf en praten daarover wel heel wat oplost. Masturberen is een vies woord voor ons geworden, maar hoe kun je je partner uitleggen wat jij fijn vindt als je je eigen lichaam niet goed kent? Natuurlijk kun je ook altijd elkaar masturberen en op die manier leren wat de ander fijn vindt. Maar aanschouwelijk onderwijs is vaak duidelijker. Als je elkaar masturbeert geef dan duidelijk aan wat er lekker is en wat je graag anders zou willen. ‘Iets meer naar links, harder, zachter, voorzichtig of sneller’ zijn duidelijke woordkeuzes.

Lastig hè, dat de Bijbel hierover niet veel duidelijkheid verschaft?

Behalve dan het verbod om zaad ter aarde te strooien, en dat gaat volgens mij niet over masturbatie maar over anticonceptie, ook belangrijk maar een heel ander onderwerp. De coïtus is waarschijnlijk voornamelijk bedacht voor de voortplanting. Als dat echter het enige was had de Schepper de clitoris wel achterwege kunnen laten.

Dat Hij dat niet heeft gedaan betekent met zekerheid dat het vrouwelijk orgasme de bedoeling is. Dus mag je je er op toeleggen om hiervan te leren genieten, volgens mij. Lopen kon je tenslotte ook niet in één keer.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] wil je het liever eerst zelf proberen als je masturbeert. Begin eerst voorzichtig met strelen. Als je dat wilt kun je ook een met een vinger penetreren om te […]

  2. […] de tijd om te leren hoe ze het liefste gestreeld wordt. Vraag haar om het te demonstreren en let goed op. Wist je dat haar clitoris veel meer is dan alleen dat knopje? Lees dit artikel. Let […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *