Wat mag en wat niet

Wellicht hoop je dat we je precies gaan uitleggen wat er fout is aan 50 tinten grijs en waar dat staat in de Bijbel.

Dan moeten we je teleurstellen; we gaan geen oordeel uitspreken over dingen die man en vrouw in hun privé momenten samen doen. Bovendien is de Bijbel niet echt duidelijk over wat er allemaal wel en niet mag. Wel staan er een aantal richtlijnen opgetekend.

50 tinten

Toch komt er zo af en toe iets langs wat aan heel veel mensen het gevoel geeft, dat ze iets missen op het gebied van seksualiteit. Iets wat ze het idee geeft dat hun leven zoveel gelukkiger en minder saai zou kunnen zijn als ze dat maar hadden of deden. De trilogie 50 tinten grijs heeft dat met miljoenen mensen gedaan.

50 tinten grijs

Wij geven je 50 redenen om 50 tinten te boycotten.

1. Een man of vrouw die er plezier in schept om jou pijn te bezorgen, zou je  daarnaast in slaap willen vallen?

2. Ons brein raakt gewend aan een bepaalde mate van opwinding. Als je pijn nodig hebt om seksueel opgewonden te raken, moet je dus steeds meer pijn veroorzaken wil het nog opwinding teweeg brengen.

3. Als seks hebben herinneringen ophaalt aan je misbruik in plaats van het beleven van gezonde intimiteit, raakt je ziel volledig gedesoriënteerd.

4. Als je voor je seksleven een ‘geheime kamer’ nodig hebt, kun je maar beter je kinderen niet in een appartementje opvoeden.

5. Als je de halve Gamma aan materialen nodig hebt voor je seksuele relatie heb je duidelijk nog nooit geleerd om gebruik te maken van wat je van nature al meegekregen hebt; vingers, handen, lippen, haar.

6. Een vrouw die door haar man jarenlang verwend is, ook op seksueel gebied, heeft geen handboeien nodig om zich over te geven. De herinneringen aan de plezierige momenten zullen er voor zorgen dat ze graag blijft liggen in bed.

7. Als een koppel de spirituele kant van seks negeert, resteert alleen de bevrediging in de slaapkamer.

8. Vrijwel iedere vrouw wil af en toe ‘genomen’ worden, maar dan wel door een man die haar plezier voorop stelt, niet haar pijn.

9. De bruidegom in Hooglied vergelijkt zijn bruid met een paard wat vastgemaakt is aan de strijdwagen van Farao, maar ik mag hopen dat je begrijpt dat dit een overdrachtelijk manier is om haar kracht aan te tonen.

10. Het is dom om jaloers te zijn op een koppel dat voor een bevredigende seksuele relatie een inkomen van meerdere biljoenen nodig heeft om elkaar op te winden en bevredigen.

11. Veel opwindender dan een blinddoek is het moment dat ze haar ogen openspert van extase om ze daarna met een zucht weer dicht te doen om van het moment te genieten.

12. Dagelijks lief zijn voor je vrouw krijgt haar eerder in de stemming dan chirurgisch staal.

13. Een vrouw vindt ‘bevrijding’ door compleet gedomineerd te worden door een man? Hallo zeg, dit is 2020, niet 1720.

14. Als een vrouw gezond is, bezorgt de zekerheid dat haar man haar niet zal bezeren haar veel meer geluk, dan de gedachte dat hij dat weleens zou kunnen doen.

15. Een spirituele connectie waarbij geliefden weten dat ze voor elkaar bidden en hun knieën buigen voor God, geeft de vrijheid om hun zielen open te stellen, niet alleen hun lichaam.

16. Het is voor een vrouw veel bevredigender dat ze weet dat haar ‘ja’ leidt tot liefdevolle koestering van haar man, dan wanneer ze door hem gebruikt wordt vooral voor zijn plezier.

17. Er is niets schandalig aan huwelijkse seksualiteit. Alles is al uitgebreid beschreven en bejubeld in Hooglied.

18. Echt bevredigende seks heeft alles met verbinding te maken, anders is het net een chocolade taart zonder calorieën, niet lekker!

19. Een man die van zijn wonden ten gevolge van misbruik wordt genezen, doordat zijn vrouw zich aan hem onderwerpt en hij haar pijn mag doen? Dat komt in het echte leven niet voor.

20. Werkelijke overgave komt pas als een vrouw weet dat ze in de armen van haar man kan liggen en weet dat hij haar alle zorgen even kan doen vergeten.

21. Bewust pijn doen heeft niets met liefde te maken. Liefde wordt gebouwd door het geven en krijgen van opofferend plezier.

22. Hoewel een blinddoek af en toe best opwindend kan zijn, is het voor een vrouw nog veel mooier om in de ogen van haar man adoratie te lezen.

23. Een creatieve vrouw heeft geen zweep nodig om te weten wat ze met haar lichaam kan doen.

24. Mannen en vrouwen willen bemind worden om wie ze zijn, niet om de hoeveelheid speeltjes die ze zich kunnen veroorloven.

25. Kijken of lezen wat een ongetrouwd koppel allemaal aan afwijkende seks heeft, leidt niet naar een gelukkiger seksleven, hooguit naar irrationele verwachtingen en ontevredenheid.

26. Heb jij ooit na afloop van een vrijpartij gezegd; (quote) “Ik heb het overleeft, zo erg was het dus niet. Ik ben dus sterker dan ik dacht.”

27. Als seks echt geweldig is willen man en vrouw elkaar, meer nog dan plezier, en zeker meer dan pijn.

28. Er is weinig creativiteit nodig om een maagd te verrassen. Om je vrouw te verrassen moet je bewust creatief en invoelend zijn.

29. Je ziet het beste hoe goed de seks was aan de glimmende ogen van je vrouw, niet aan haar blauwe plekken.

30. Voordat een man zich gaat afvragen of er iets mis is met zijn vrouw omdat ze dat soort seks niet wil, kan hij zich beter afvragen of er niet iets mis is met hem omdat hij dat soort dingen wil doen met haar.

31. Er is veel meer moed nodig om je levenslang te binden aan dezelfde partner, dan je te verbinden aan iedere nieuwe sekspartner die zich aandient.

32. Als je denkt dat je je “Inner goddess” vindt door pijn te lijden, heb je inderdaad maar een hele kleine God.

33. Wat is beter? Een getrouwd koppel dat nieuwe manieren bedenkt om elkaar te verwennen of een verliefd stel wat nieuwe manieren bedenkt om elkaar pijn te doen?

34. Een echte man zoekt geen een jonge vrouw om haar te domineren. Hij zoekt een vrouw die hem inspireert, een levensgezel, iemand waarmee hij een gezin kan vormen.

35. Waarom de grens opzoeken tussen pijn en plezier als je je helemaal over mag geven aan plezier?

36. Een man die 50 tinten verkeerd is zal je meer ellende bezorgen dan alleen blauwe plekken.

touw

37. Als je door je lover een kamer in wordt gebracht die er uit ziet als een martelkamer ben je in een horror film beland, niet in een feel good movie.

38. Een man die je wil domineren in bed zal dat overal willen doen, ook in de keuken, de woonkamer, de auto of waar dan ook.

39. De beste seks leer je door samen te ontdekken, delen en groeien, niet door getraind te worden door de man.

40. Een vrouw die zich geliefd weet heeft geen helikopter om haar ergens te brengen waar ze heen moet. Ze weet dat de beste plek: In haar man’s armen in bed.

41. Een vrouw die 20 jaar getrouwd is kan een veel inspirerender boek schrijven dan een maagd die zichzelf laat domineren door haar vriend om zijn pijnlijke fantasieën uit te leven.

42. Je gebruikt alleen maar ruwheid als je de opwindende kracht van zacht gefluisterde lieve woordjes nog niet hebt ontdekt.

43. Expliciete gewelddadige seks kan er voor zorgen dat mensen drie boeken lang geboeid blijven. In het echte leven zal geen gezonde vrouw drie jaar lang toestaan gebruikt te worden door haar man.

50 tinten

44. Seks gaat niet altijd over voortplanting, maar als je er nooit zo naar kijkt mis je iets heel geweldigs, dat tegelijkertijd krachtig en wonderlijk is en heel veel voldoening geeft.

45. Vrijen met iemand die je amper kent is net zo simpel als een bal naar beneden laten rollen van een berg. Tientallen jaren seks hebben met iemand die je door en door kent en waar je nog steeds van houdt is als een gedicht dat op muziek is gezet.

46. De belangrijkste gereedschappen voor een leven lang gelukkig en intiem zijn samen zijn vergeving, nederigheid en vriendelijkheid.

47. Wanneer een minnaar je vertelt dat er een “dunne lijn tussen plezier en pijn” is, maakt hij excuses; hij is niet van plan zijn beloften na te komen.

48. Spreuken 5:19 zegt dat een man voortdurend dolen mag in haar liefde, niet haar pijn.

49. Zou een man die het lichaam van zijn vrouw wil beminnen ooit een afdruk van zijn handen erop willen achterlaten?

50. De bruidegom in Hooglied 4:11 zegt dat de lippen van de bruid druipen van honingzeem, hij weet dat omdat hij die kust, niet er in bijt.

Dus

50 tinten grijs trilogie is al enkele jaren oud, er zijn ook twee films over verschenen. Hele volksstammen dwepen er mee, zonder in de gaten te hebben wat de gevolgen er van zijn. Het leek ons goed om jullie te waarschuwen voor dit fenomeen.

Pijn is niet fijn.

Nooit!

punt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *