Zeldzaam orgasme.

Uit statistieken blijkt dat veel vrouwen maar met moeite een orgasme bereiken, liefst 2 miljoen klagen erover, en dan nog degenen die er niet over praten, neem dus maar aan dat het aantal nog een stukje hoger ligt. Het overgrote deel daarvan zijn jongere vrouwen. Als jij hierbij hoort is dat heel vervelend voor je.

Goed nieuws: Klaarkomen kun je oefenen en oefening baart… Juist: kunst!

Wat is een orgasme

Een orgasme is niet iets magisch, een gift of een gave, maar simpelweg een reactie van je lichaam op de juiste stimulansen. Als je opgewonden bent en op de juiste plekken wordt gestimuleerd, treedt er een orgasme op. Dat hoeft niet elke keer hetzelfde gevoel te zijn, het varieert per vrouw en per keer. Soms heel heftig waarbij je je baarmoeder voelt samentrekken, de andere keer meer als een heel plezierige tinteling door je lijf. In de clitoris komen heel veel zenuw einden samen, vandaar dat deze heel gevoelig is.

Wanneer begint het?

Vaak leren vrouwen al in de puberteit hoe de clitoris reageert op stimulatie. Als je al vroeg te horen hebt gekregen dat masturbatie niet de bedoeling is, hoor je bij de kleine groep die niet echt geoefend heeft. Ook kan het zijn dat je genetisch zo in elkaar zit dat je veel stimulatie nodig hebt. Niks om je voor te schamen.

Er is een groep waarbij klaarkomen vanzelf gaat, maar er is een veel grotere groep die zelden of nooit een orgasme bereikt.

Orgasme tips en trucs

Wat is er voor nodig

Allereerst; het hele verhaal begint natuurlijk met opwinding. Waardoor je opgewonden raakt, dat weet je zelf het beste.

Mannen denken vaak dat ze hun vrouw een orgasme kunnen bezorgen door diepe, langdurige penetratie. Waarschijnlijk ingegeven door het feit dat dat voor de meeste mannen als heel fijn wordt ervaren.

Toch klopt het niet. Diepe penetratie zorgt niet voor meer stimulatie. De meeste zenuwen zitten voorin de vagina, in het diepste gedeelte veel minder.

G-spot

Hierover bestaat nogal wat discussie, sommige twijfelen of het wel bestaat. Ook hier niks geheimzinnigs; het is gewoon achterkant van de clitoris. De clitoris is namelijk niet alleen het puntje wat je ziet, maar in werkelijkheid een 5 cm lang orgaan. Geen wonder dus dat veel vrouwen door stimulatie van dit plekje extra genot beleven.

Ga met je wijsvinger naar binnen en maak een ‘kom hier’ beweging, dan voel je een wat sponzig plekje. Niet alle vrouwen vinden het fijn als er veel druk op wordt uitgeoefend. Je zult het niet weten totdat je het probeert, ook hier geldt: Ontwikkelen gebeurt niet in een of twee keer.

Veruit de meeste vrouwen komen alleen klaar als de clitoris wordt gestimuleerd. Er zijn echter ook vrouwen die een orgasme krijgen als hun G-spot wordt gestimuleerd, het vaginale orgasme. Het orgasme wordt nog intenser als de clitoris en de G-spot gelijktijdig worden gestimuleerd.

Geen vrouw hetzelfde

Voor veel vrouwen geldt dat de clitoris gedurende langere tijd onafgebroken gestimuleerd moet worden willen ze een orgasme bereiken.

Hoe je dat doet verschilt per vrouw. Wat door de een als opwindend wordt ervaren, kan voor de ander een afknapper zijn. De een vindt het heerlijk als er zachtjes rondjes omheen worden gedraaid, de ander wil dat de clitoris rechtstreeks wordt gestreeld. Weer een ander vindt het fijn als er stof tussen vingers en clitoris zit tijdens het strelen. Het de kunst om uit te vinden wat voor jou werkt.

Alleen de juiste stimulatie is niet genoeg

De clitoris is zo gevoelig dat veel vrouwen geen aanraking er aan kunnen velen voordat ze opgewonden zijn. Eerst zorgen voor seksuele opwinding dus. Er zijn een aantal fases die leiden naar zin in seks.

Lees ook: Orgasme faken.

Mannen en vrouwen doen het wel eens.

1e fase: Zoals gezegd begint het met verlangen. Omdat dat niet altijd vanzelf komt zul je daar soms moeite voor moeten doen. Probeer je te laten verleiden of verleid zelf. Denk gedurende de dag eens terug aan voorgaande keren, bedenk wat je deze keer anders zou willen doen.

2e Fase: Zorg dat je in de juiste stemming komt. Het kan zijn dat een lekker bad je in de stemming brengt of goede muziek, een speciaal parfum, lieve woordjes of een bloemetje. Zorg dat je weet wat bij je geliefde de triggers zijn, daar krijg je veel plezier van.

3e Fase: Als de opwinding een feit is, reageren je zintuigen op alle erotische prikkels. We schreven al eens eerder over waarom we anders reageren als we opgewonden zijn. In dit stadium zullen beelden, geuren, geluiden en aanraking allemaal grotere seksuele opwinding teweeg brengen.

De lichamelijke reactie: Tepels richten zich op, Clitoris zwelt, Vagina wordt vochtiger, hart gaat sneller slaan.

4e Fase: Vlak voor het orgasme neemt de opwinding nog meer toe. De buitenste schaamlippen kunnen verder opzwellen en de binnenste kleuren donkerder rood. Dit is het moment waarop het belangrijk is dat de stimulatie volgehouden wordt. Voor de meeste vrouwen is dat het continu blijven stimuleren van de clitoris.

seksuele fases orgasme

5e Fase: Als je alles laat gaan en je overgeeft, volgt de ontlading van de seksuele energie. Met het orgasme laat het lichaam alle opgebouwde spanning los. De spieren in het onderlichaam zich samen en een warm, tintelend gevoel verspreidt zich door het hele lichaam.

6e fase: Doordat de spieren zo aangespannen zijn geweest voel je een lome moeheid over je komen. Neem de tijd om weer bij zinnen te komen. Naspel is minstens zo belangrijk. Praat, streel, lig in elkaars armen en geniet na.

Voor iedereen geldt dat het tempo waarin deze fases zich voltrekken verschilt. De een heeft ruim een half uur nodig om opgewonden te raken, de ander is binnen een paar minuten zover. Dat kan overigens ook per keer verschillen.

Een fijne, goede ervaring zorgt dat je de volgende keer eerder zin hebt in seks. Een negatieve ervaring heeft een tegenovergestelde invloed.

Als klaarkomen toch nog steeds niet lukt.

Er zijn verschillende oorzaken. We zetten er een aantal op een rij. Vraag jezelf eens af welke je herkent. In welke fase speelt deze oorzaak. Het kan je helpen om inzicht te krijgen.

 • Negatieve gedachten over seks
 • Stress, spanningen
 • Je voelt je onaantrekkelijk
 • Weinig tot geen seksuele fantasie
 • Ziekte
 • Sommige medicijnen (anti-depressiva)
 • Last van schaamte
 • Te kort of geen voorspel
 • Bang om de controle los te laten, angst
 • Seks is niet opwindend
 • Je geliefde is onaantrekkelijk
 • Aandacht dwaalt af
 • Moeite met ontspannen
 • Pijn
 • Niet weten hoe je lichaam werkt

Heb je een vibrator in huis?

Zo niet, doe jezelf een plezier en bestel er een. De beste investering die je in tijden hebt gedaan. Geen enkele stimulatie is zo effectief als de gelijkmatige trillingen van een goede vibrator. Het helpt je om je technieken verder te ontwikkelen.

Kijk ook eens naar de luchtdruk vibrators. Deze vibrators werken met luchtdruk pulsaties in plaats van vibraties. Voor vrouwen die moeilijk (of niet) klaarkomen zijn ze een echte aanrader.

Oefenen

Leer je eigen lichaam kennen, hoe beter je het kent, hoe makkelijker het wordt om een orgasme te krijgen. Nog een goede tip: Doe kegeloefeningen en versterk je bekkenbodemspieren.

Om een orgasme te krijgen zijn sterke bekkenbodemspieren handig. Lees de blogs over de Kegeloefeningen voor mannen en vrouwen. Je kunt ook zogenaamde “Ben Wa ballen” gebruiken, daarmee versterk je de bekkenbodemspieren terwijl je je dagelijkse bezigheden doet.

Voor alle dingen in het leven en dus ook voor seks geldt: Het gaat niet vanzelf, je moet er iets voor over hebben. Het klinkt wellicht niet zo romantisch en je had gehoopt dat het zo zou gaan als in de film, maar helaas, twee lichamen, twee geesten, twee zielen, het zit zelden allemaal tegelijk op dezelfde pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *