12 tips voor een heel kwartaal eens per week iets totaal anders.   

Waarom zou je iets nieuws proberen?

Persoonlijk vind ik dat iets nieuws proberen helpt om je seksleven fris te houden. Ella is daar veel minder op gefocust. Daar is een heel simpele verklaring voor: Karakterverschillen.

Ook bij jullie zal de een er meer van gecharmeerd zijn dan de ander. Ga daar niet van panikeren.

Over het algemeen geldt wel dat opwinding tijdens seks groter is, als er een onvoorspelbaar element inzit. Dat hoeft geen doel op zich te worden en uiteraard heb je als je langer bij elkaar bent (als het goed is) al heel wat dingen uitgeprobeerd. Maar toch is het goed om de draaimolen van jullie seksleven draaiende te houden, dat je af en toe iets veranderd/vernieuwd. Hier een aantal leuke dingen om te doen in bed.

Mocht nog meer suggesties voor nieuwe seksuele dingen willen proberen, kijk dan eens naar ons boek Ultiem Intiem. Daarin vindt je 52 nieuwe ideeën om te doen in bed. Elke week iets nieuws doen in bed!

iets nieuws proberen 12 tips

Daarom iets nieuws proberen.

Omdat we ons best kunnen voorstellen dat je bang bent dat je in een heel schimmig gebied terecht komt, waar de één dingen van de ander gaat vragen die onhaalbaar blijken te zijn en er dan dus verwijdering komt door onwil en onbegrip. Voor veel stellen zal dit de voornaamste reden zijn om er maar niet aan te beginnen.

Maar even stereotyperend: Mannen hebben zulke nieuwe opwinding wel nodig. Het zou kunnen zijn dat jij als vrouw er ook heel blij mee bent, bv. omdat je gaat uitvinden hoe je makkelijker orgasmes krijgt. Of gewoon omdat jij toevallig een avontuurlijk karakter hebt en niet jouw man.

Eerst praten dan vrijen.

Als je nog nooit hebt gecommuniceerd over wat je graag wilt in bed raden we je aan om dat niet te doen als jullie in bed liggen. Samen naakt voel je je extra kwetsbaar. Creëer een rustig moment en praat er dan over.

Bedenk van tevoren wat je wilt gaan zeggen. Niet teveel in een keer. Als je jarenlang allerlei fantasieën hebt opgespaard als man, maar je hebt er nooit over gesproken, dan kan je vrouw redelijk overweldigd raken als je die hele emmer in een keer over haar uitstort. Doseren!

Wees eerlijk tegen elkaar.

Wees positief.

Deze keer gaat het niet over iets ouds dat je eigenlijk niet zo fijn vindt, vandaag gaat het over iets nieuws.

You can

Oké, en dan nu de tips.

Heus niet allemaal zo wereldschokkend. Maar zoals jullie van ons gewend zijn, brengen we er structuur in en maken we er een plan van, om de eenvoudige reden dat dat gewoon het beste werkt. Anders geven we je op een briefje dat het blijft bij een goed voornemen.

Elke week iets nieuws proberen.

We hebben gekozen voor een tip per week, omdat de meest van jullie ws. wel eens per week vrijen. Als ook de frequentie nog opgevoerd moet worden komt er wel erg veel druk op te liggen, dat lijkt ons niet handig. M.a.w. Als je minder vrijt, prima, dan heb je gewoon langer iets aan dit plan. :)

Week 1.

Laten we mild beginnen.

Kies samen vanaf onze standjespagina een standje dat jullie nog nooit hebben gedaan en dat jullie allebei aanspreekt.

Spreek af: Als één van tweeën zich niet comfortabel voelt, stop je onmiddellijk. Orgasme is hier niet direct het doel, maar uiteraard ook niet verboden. Je weet pas of iets voor jullie geschikt is als je het geprobeerd hebt. Voor sommige standjes geldt: Geef er je eigen draai aan.

Voor andere: Vaker doen om er handig in te worden.

Voor weer andere: Zo, dat was eens maar nooit weer.

En voor sommige: Nieuwe favoriet.

Week 2.

Kijk samen naar onze collectie vibrators en zoek er één uit. Als dit totaal nieuw voor jullie is, lees dan, voordat jullie een vibrator kopen, zorgvuldig de beschrijvingen.

Vrouw: Ken je eigen lichaam.

Man: Luister naar je vrouw.

In de praktijk zal zij hier meer plezier aan beleven dan hij, maar het is voor beiden. Als je dat samen uitzoekt en aanschaft is het ook veel makkelijker om er mee aan de slag te gaan. Fallus gevormde vibrators zijn voor sommige mannen een bedreiging. Ze zien het als een teken dat hun vrouw niet genoeg bevredigd wordt en zij dus tekortschieten. Als dat ook voor jou geldt zeg dat dan eerlijk en koop iets anders bv. een tril-eitje of kleine vibrator. Een vibrator is nooit de vervanger van je man. Als het die kant op dreigt te gaan, wordt het tijd voor een pittig gesprek waarbij de vragen: Hoezo, waardoor en wat nu, beantwoordt moeten worden.

Wil je absoluut geen attributen in je slaapkamer? Praat over het waarom. Hierbij kan onze blog over dat onderwerp je wellicht helpen.

Beperken je gedachten je grenzen?

Week 3. 

Trek iets aan dat je partner voor je klaargelegd/gekocht heeft. Ook hierbij geldt dat mannen meestal verder willen gaan dan vrouwen bv. voor wat betreft sexy lingerie. Als je van jezelf weet waar je verlangens liggen en waar dat vandaan komt maakt dat het een stuk gemakkelijker. Als je getrouwd bent met je jeugdliefde zal het zo ingewikkeld niet zijn. babydoll proberen

Tenzij jullie het onderwerp seksualiteit op alle fronten hebben doodgezwegen tot nu toe, maar dan heb je een heel ander probleem. Voor de meesten zal gelden dat je het er ooit wel eens over gehad hebt, maar dat je dat uniform/serveersterschortje/tiroleroutfit nooit aangetrokken hebt. Waarschijnlijk omdat je het lachwekkend vindt. Maar wat is daar mis mee? Kun je mooi nu iets nieuws proberen. Een beetje humor in bed kan heel bevrijdend zijn.

Week 4.

Voor iedereen geldt dat de huidige situatie en je achtergrond waarop je huwelijk gebaseerd is, uniek is. Hoe je partner reageert is dus afhankelijk van het soort relatie dat jullie hebben. Deze week iets dat de meesten weleens gedaan zullen hebben en zo niet, dit is te doen en ook leuk.

Eet een (nieuw) favoriet van je geliefde af.

Er zijn opwindende ingrediënten; afrodisiacum genaamd. Maar er zijn veel geschikte opties. Denk maar eens aan:

 • Aardbeien of ander fruit.
 • Slagroom
 • Honing
 • Sushi
 • Chocopasta
 • IJs
 • Een likeurtje in je navel.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wees creatief en doe het om de beurt. Ook dit zorgt voor de broodnodige humor en ontspanning.

Week 5.

Ook deze week iets luchtigs. Doe een spelletje dat jullie graag spelen en dat niet te lang duurt. Pas daar het principe van strippoker op toe. Ieder potje trekt degene die verliest iets uit.

Vaak nemen we te weinig tijd om naakt te zijn en naar elkaar te kijken zonder te vrijen. Dit is misschien niet direct baanbrekend nieuw voor jullie, maar we beloven je dat je het spelletje nooit meer hetzelfde ziet, je zult in het vervolg allebei een flashback hebben. Misschien om die reden een nieuw spelletje kopen. Of van die papiertjes in een doosje die je als beloning krijgt als je het spel hebt gewonnen.

Week 6.

Deze week een iets pittiger opdracht die veel van jullie nog niet eerder hebben gedaan. Rollenspel.

De meesten van ons zijn geen geweldige acteurs, maar daar gaat het hier ook niet om. Het uitgangspunt is dat je misschien wel enigszins uit je comfortzone moet stappen, maar dat je doordat je een nieuwe gedaante aanneemt, weer ‘nieuw’ bent voor je geliefde. Dat is spannend, ook al is het tijdelijk. Misschien helpt het om de kleding uit week 3 weer aan te trekken.

fantasien iets nieuws proberen

Week 7.

De meesten van ons hebben wel eens fantasieën. Misschien niet direct op seksueel gebied, maar wat niet is kan komen. Denk er een poosje over na en spreek dan af dat je elkaar op een avond, met een lekker drankje, bij een vuurtje, vertelt wat je seksuele fantasie is. Probeer er een spannend verhaal van te maken. Zet het desnoods op papier als je het eng vindt en lees het voor. Het gaat er om dat met beider goedkeuring, The sky the limit is, m.a.w. waarvan je dacht dat het nooit kon gebeuren, zou best weleens werkelijkheid kunnen worden.

Week 8.

Nu dan.

Probeer deze fantasie voor elkaar uit te voeren. Uiteraard is dat wat moeilijk als haar fantasie is: Vrijen op een verlaten strand.

Maar wees creatief: Laat een lading zand in de tuin storten en stort je er op. Hierbij gaat het vooral om jouw input. Wat heb je ervoor over om jouw geliefde te verrassen en te plezieren. Doe iets extra’s.

Week 9.

Eén ding wat nieuw kan zijn en wat makkelijk te realiseren is, is de plek. Zoek een plaats, liefst buitenshuis, waar jullie nog nooit gevreeën hebben en waar genoeg privacy is om je beiden op je gemak te voelen. Misschien moet je een beetje zachtjes doen, dat geeft niet, da’s alleen maar spannend. Een paar ideeën:

 • Kleedhokje in t zwembad
 • Kleedhokje in een kledingzaak
 • In de auto
 • Op een hotelkamer
 • In het toilet van een restaurant
 • Ergens in de vrije natuur
 • In de zee
 • In de lucht

Week 10.

Vrij geboeid en geblinddoekt. Echte boeien zijn wellicht wat straf, het kan ook met sjaals. Het gaat hierbij niet om de onderdrukking. Het gaat hierom:

Wie niets ziet en niets doet, voelt veel beter.

Uiteraard vice versa, misschien wel zo ontspannen om dat op twee verschillende avonden te doen. Spreek van tevoren af of er ook gevreeën gaat worden om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen.

Week 11.

 Schrijf samen een feuilleton.

Via de app stuur je elkaar gedurende de week iedere dag minstens twee berichten over wat je met ander zou willen doen. De ander antwoordt met een tegenactie. Uiteindelijk voer die dingen uit en heb je samen een hele leuke avond. Maar het gaat hierbij vooral ook om de voorpret. Dat wordt een heel lang voorspel. Ook hier komt weer het element verrassing om de hoek kijken. Dus bedenk dingen die je graag zou willen omdat… Het gaat hier ook om geven en niet om ontvangen. Wat wil jij doen met welk lichaamsdeel van je geliefde en waarom.

beweging

Week 12.

 Ja, en waar sluit je zo’n kwartaal dan mee af? Wat gaat nu zoveel impact hebben dat je het echt nooit meer vergeet? Kun je iets nieuws proberen wat zo fijn gaat zijn, dat je het iedere dag wel zou willen?

De naakte waarheid is: Niets!

Nee, sorry.

Er zullen momenten zijn die nooit meer vergeet, sommige gepland, andere onverwacht. Er zullen fijne dingen zijn geweest de afgelopen weken die je zeker zult herhalen omdat het zo fijn was. Wellicht was het voor het eerst dat je seksspeeltjes hebt gebruikt.

Een relatie is net als het hele leven op onze aardbol: Constant in beweging.

Maar jullie hebben wel een mooie slinger aan de draaimolen gegeven de afgelopen weken. Daarom de beloning: Deze week herhaal je wat je het fijnst vond en volgende week, een kwartaal heeft tenslotte dertien weken, wat je geliefde het fijnst vond.

Probeer samen tot overeenstemming te komen. Ga nooit, maar dan ook nooit, dwingen om iets gedaan te krijgen.

Nieuwe ideeën opperen voor in je slaapkamer vraagt vertrouwen van beide geliefden, maar is zeker de moeite waard!