Gepassioneerde seks.

Er zijn veel vrouwen die zich onzeker voelen over de status van seksualiteit in hun huwelijk. Sommigen schamen zich ervoor en praten er met niemand over. De achtergronden en omstandigheden verschillen natuurlijk, maar veel vrouwen kampen met dezelfde issues.

Laten we proberen die te adresseren en een eerste stap te zetten naar gepassioneerde seks met je man…zoals God het bedoeld heeft voor jou. Deze 3 sleutels zijn voor jou!

3 sleutels voor gepassioneerde seks Sleutel 1

Kom los van verkeerde denkbeelden die in je hoofd zitten.

“Seksueel plezier is fout.” Als je dat vroeger altijd gehoord hebt, zal het in je huwelijk waarschijnlijk ook problemen geven. En dat terwijl God seksueel plezier juist toejuicht, het is waardevol en zelfs heilig. Het orgasme was Gods idee, niet alleen voor de man, maar ook voor de vrouw. Waarom zou Hij je anders een clitoris hebben gegeven?

Hij bedacht ons lichaam op deze manier om ons, behalve een geniale manier tot voortplanting, ook genot te laten beleven. Zet uit je hoofd dat je opvoeders je vertelden dat seks een smerig en noodzakelijk kwaad is. Het is een leugen en niet Gods idee!

Er is een manier om los te komen van seksueel misbruik.

Helaas zijn er veel mannen en vrouwen, die seksueel misbruikt zijn. Als je dat hebt meegemaakt, leven we met je mee. Ook wij zijn daar bekend mee. Vreselijk als het misbruik er voor zorgt dat je niet kunt genieten van seks met de persoon waarbij je je verder juist veilig voelt. Zoek hulp! Liefst een christelijke professional.

Er zijn heel wat manieren om je van je bagage te verlossen en de wond te laten helen. Een litteken blijft er altijd, maar als je met foute gedachten en ervaringen blijft zitten, staat het een gepassioneerde seksuele relatie met je geliefde in de weg en kan het zelfs je huwelijk verwoesten.

Sleutel 2

Omarm de gedachte dat JOUW seksueel plezier belangrijk is.

Vrouw: Denk je dat jouw plezier niet belangrijk is? Dat is één van de beste manieren om er voor te zorgen dat seks iets wordt wat op de ‘to-do list’ komt. Sommige vrouwen proberen seks zoveel mogelijk te voorkomen, omdat ze er helemaal geen lol aan beleven.

Een betere manier?

Ga begrijpen dat jouw seksueel plezier belangrijk is, voor jou en je man! Zo ziet God het. Als jullie beiden een orgasme beleven wordt jullie verbinding nog sterker. De meeste mannen vinden het geweldig als hun vrouw een climax beleeft. Vraag het hem maar eens.

Sleutel 3

Leer elkaars lichaam kennen.

Volgens Hollywood ontstaat seksuele passie vanzelf en is het alleen maar instinct in plaats van het resultaat van eerlijke, kwetsbare communicatie. Laat je niet in de luren leggen door prachtige beelden in de media.

Passionele seks is een aangeleerde vaardigheid. Daarom is het ook bedoeld voor een monogame, langdurige relatie. Volkomen zot om te denken dat je daar met iedereen op elk moment even veel plezier aan kunt beleven.

Iedereen kan het leren, maar je moet elkaar vertrouwen en toevertrouwen wat je opwindend vindt en wat niet.

Het mooie van een huwelijk is dat je heel wat gelegenheden krijgt om te leren. Breek door je schaamte en weet dat seksuele passie en intimiteit ook voor jou is weggelegd. Wees niet verlegen, vertel specifiek wat je opwindt. Als liefde en respect jullie basis is, kun je samen zoeken naar een levendig, bevredigend seksleven.

Jij hebt de sleutel in handen dame

Twee keuzes.

  1. Je kunt natuurlijk doorgaan op de ingeslagen weg en hopen dat ‘ergens’ jullie intimiteit wonderbaarlijk verbeteren zal. Neem van mij aan dat de weg niet zomaar omhoog leidt. In het slechtste geval gaat je relatie er onder lijden, misschien leidt het zelfs wel naar overspel en/of een scheiding. In het ‘beste’ geval missen jullie een stuk passie en plezier dat God graag wil geven. Het is al vaker gezegd; Als je naar de top van de berg wilt, moet je klimmen.
  1. Of je gaat serieus op zoek naar de liefde zoals God het bedacht heeft tussen man en vrouw. Wees open, eerlijk en kwetsbaar als je deze 3 sleutels bespreekt. Zoek naar wat Zijn doel is binnen jullie relatie. Misschien bid je er al jaren voor…Maar het is bidden en werken. En werken is in dit verband vooral eerst praten. Mannen: Sommigen van jullie praten niet graag en niet veel, vast omdat je vrouw dat voor haar rekening neemt :) Vrouw, geef je man de ruimte.

Als je het lastig vindt om ergens te beginnen, begin dan met het samen lezen van deze 3 sleutels blog, dan komt het gesprek waarschijnlijk vanzelf op gang. Op deze site vindt je heel veel blogs die bedoeld zijn om jullie te helpen. Lees ze en doe er je voordeel mee!

Belofte: Het zal de intimiteit verdiepen en jullie dichter bij Hem brengen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het is bevrijdend om er met je geliefde over te kunnen praten. Na de seks hebben jullie een sterke connectie. Als je in staat bent om je wensen en verlangens aan te kaarten, komt er nog verbinding bij. De mogelijkheid om eerlijk met elkaar te praten op dit veilige moment over de moeilijkste en intiemste dingen brengt je huwelijk zeker naar een hoger level. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *